Afbeelding

Rats on Rafts met bijzondere muziekfilm in Kino

Algemeen 121 keer gelezen

Rotterdam - De interdisciplinaire muziekfilm van de Rotterdamse postpunk-trots Rats on Rafts is woensdag 1 september te zien in Kino aan de Gouvernestraat. Speciaal voor deze gelegenheid gaat de vertoning vergezeld van een vraaggesprek met band en de makers van de film.

Rats on Rafts geldt al jaren als een van Nederlands meest vooruitstrevende bands die ook over de landsgrenzen bewondering afdwingt. Afgelopen voorjaar bracht de band hun langverwachte nieuwe plaat Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths uit. Het derde Rats-album werd bedolven onder lovende kritieken maar zag tegelijkertijd alle optredens rondom deze plaat door welbekende redenen uitgesteld worden. Om de tijd te doden werd er aan Visions Of Chapter 3 gewerkt; een interdisciplinaire muziekfilm waarin de band voor het eerst het nieuwe album in zijn geheel live speelt en waarin film, visuals, theater en dans samenkomen om zo een unieke setting te creëren die het principe van ‘livestream’ overstijgt.

Deze interdisciplinaire productie biedt de mogelijkheid iets te doen wat in een normaal tourschema niet mogelijk zou zijn: verdieping brengen in de artistieke praktijk van Rats on Rafts en het publiek meenemen in de wereld van Excerpts From Chapter 3, een verkenning van herkenbare thema’s als eenzaamheid en escapisme.

 Kijk voor tijden en kaarten op kinorotterdam.nl/film/rats-on-rafts-visions-of-chapter-3/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant