Het Rotterdam van Julie van Mol

Rotterdam - Het is een ode aan de mensen die kleur geven aan Rotterdam. Het is een liefdesverhaal over wonen in Rotterdam. Het is Sterker door Strijd, het eerste boek van Julie van Mol.

Door Kristijan Plazonja

Zaterdag 15 april verschijnt bij Uitgeverij Palmslag het veelbelovende debuut van Julie van Mol: Sterker door Strijd. Een roman met Rotterdam als toneel, boordevol geschiedenisfeitjes en weetjes. Om Rotterdammers én niet-Rotterdammers de stad te laten begrijpen. Om een ode te brengen aan de mensen die kleur geven aan de stad.

Julie van Mol woont in Rotterdam en werkt als freelancer marketing en communicatie. Vanaf haar tiende schreef ze in dagboeken, daarna voor haar werk. In 2005 durfde ze het aan om op Hyves verhalen te publiceren, en werd zo één van de bekendste bloggers: "Ik schreef over maatschappelijke thema's en probeerde de lezer aan te zetten tot nadenken. Inspiratie was toen overal en op een dag had ik tijdens het douchen ineens 'Sterker door strijd' in mijn hoofd. Het begin en het einde wist ik al, enkele tussenliggende scènes ook. Ik ben in 2007 begonnen met het schrijven van de roman en liep vertraging op doordat ik als freelancer met de economische crisis om moest gaan. Uiteindelijk heeft die situatie mij de inspiratie gebracht die ik nodig had om de roman af te krijgen."

"Sterker door Strijd is een liefdesverhaal waarin wonen in een nieuwe stad – Rotterdam – de liefde en werken in de arbeidsbemiddeling centraal staan. Je gaat terug naar 2007: de tijd van vóór de crisis en de smartphone in Nederland, de tijd waarin social media ons leven nog niet domineerden. In het verhaal zijn (Rotterdamse) geschiedenisfeitjes en weetjes verweven. Ook Utrecht, Nijmegen en Amsterdam maken deel uit van het decor. Vier verhaallijnen, waarin zelfs het weer in 2007 klopt", aldus Van Mol.

Zaterdag wordt het boek om 14.00 uur gepresenteerd in boekhandel Donner. "Martin van Waardenberg en dj Okkie Vijfvinkel zijn de speciale gasten. Martin zal mij bevragen over de roman en Okkie draait liedjes uit mijn playlist, waarvan meer dan veertig liedjes in de roman zelf verwerkt zijn."

Meer berichten