Het ROTTlampie.
Het ROTTlampie.

ROTTlampie: lamp van Hef-materiaal

Rotterdam - De Rotterdamse onderneming ROTT komt met een bijzonder interieurproduct; het ROTTlampie! ROTT verwerkt het restmateriaal van het Rotterdamse icoon De Hef tot industriële lampen. Dit restmateriaal is vrijgekomen na de 2 jaar durende renovatie. De unieke ROTTlampies zijn vanaf de officiële opening van De Hef op 31 maart te koop in beperkte eenmalige oplage.

Bijzonder aan deze ROTTlampies is dat ze gemaakt zijn van het staal van De Hef en eenmalig worden gemaakt en worden aangeboden. De lampen bestaan uit delen van het val, maar ook uit delen van de torens die wegens corrosie werden vervangen. Het herkenbare mosgroen en het effect van bijna 100 jaar Maaswater is bij alle lampen goed zichtbaar. De ROTTlampies zijn er in drie uitvoeringen, allemaal duidelijk te herkennen als stukken van De Hef. Elke lamp heeft een eigen verhaal van herkomst zodat precies duidelijk is van welk deel van De Hef de lamp is gemaakt.

ROTT bedankt de Gemeente Rotterdam voor het ter beschikking stellen van dit restmateriaal. De gemeente laat weten dat zij door dit hergebruik 'iets kan teruggeven' aan de Rotterdammer en levert op deze manier een bijdrage in het kader van duurzaamheid samen met stadsontwikkeling. Marcel Walravens, projectleider van De Hef, geeft aan geïnspireerd te zijn voor aankomende renovatie-projecten. VDS Offshore-Steel constructions, verantwoordelijk voor de renovatie van De Hef, heeft in samenwerking met ROTT  en Lehmann Scheepsrestauratie het ijzer bewerkt als basis voor de lampen.

ROTT verzamelt restmateriaal van dé hotspots en iconen van Rotterdam en gebruikt deze als basis voor nieuwe (interieur)producten. Al eerder verwerkte ROTT materiaal van o.a. de Trap, het Kralingse bos en Biergarten. ROTT hoopt hier in de toekomst materiaal van de Willemsbrug, de Maastunnel, de Kuip en misschien wel de Euromast aan toe te voegen. ROTT geeft Rotterdammers de kans een uniek stukje Rotterdam in huis te hebben. 

De verkoop start op 31 maart, maar reserveren kan op www.rottsite.nl en via de social media-kanalen Instagram en Facebook (zoek op rottproduct).
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden