Spring is in the air...and in Dizzy

Rotterdam - De lente is in aantocht. Ook in Jazzcafe Dizzy! De maand maart brengt een scala aan live optredens en bonte gezelschappen in het oudste jazzcafe van Nederland.

Op 4 maart komt de Griekse band StarWound de boel op stelten zetten. StarWound werd in 2012 gevormd door Konstantina Stavropoulou (zang), Petros Bouras (piano), Philippos Gregorios Sougles (gitaar en klarinet) en Giannis Stavropoulos (basgitaar). Hun eerste optreden vond plaats op de "Faust Bar-Theater-Arts ' in februari van datzelfde jaar. Geïnspireerd door de sociale en politieke gevolgen van de economische crisis in Griekenland, creëerde de band een 'flashback' door middel van liedjes over belangrijke politieke gebeurtenissen in de geschiedenis. De muziek van StarWound combineert een cabareteske sfeer met elementen van jazz, rock, klassieke en traditionele genres. De teksten, die voortvloeien uit de filosofische en sociale aspecten van de moderne mens, worden gekenmerkt door realisme en prachtige poëzie.

Op 11 maart belooft het een magische nacht te worden met de Billie Holiday Tribute. Bianca Sallons (ook bekend van The Ladies Sing) zal deze avond een mooie ode brengen aan een van de belangrijkste en invloedrijkste Amerikaanse jazz-zangeressen ooit. Bianca heeft al eerder geweldige shows gegeven in Dizzy en stond met The Ladies Sing op het hoofdpodium van de Ncht van de Kaap 2016. Tijd dus voor een eigen zaterdagavondshow in Dizzy, met begeleiding van Eddy Nielsen.

Op 18 maart is het de beurt aan Harrison Young. De van oorsprong New Yorkse zanger, multi-instrumentalist en audio producer, woont tegenwoordig in Den Haag en heeft zes albums op zijn naam staan. Young neemt u mee op een muzikale reis met Blueoprint en moderne jazz. Geniet van songs van Duke Ellington, Irving Berlin, Billy Strayhorn, Rogers, Hart, Porter en veel meer.

Naast deze geweldige live optredens, zijn er nog meerdere om van te genieten, zoals The Codarts Young Talent Bigband (12 maart), The Impact (21 maart) en Los Paja Cumbia (24 maart). Naast deze specials is er op elke dinsdag de Dizzy Jazz Sessions, elke donderdag RTGS en elke vrijdag de Dizzy World Sessions. Genoeg te beleven dus!

Kijk voor het complete programma op www.dizzy.nl

Meer berichten