<p>Gezelligheid in Bloemhof.</p>

Gezelligheid in Bloemhof.

(Foto: Eveline van Wanrooij)

Bloemhof is blij met het plein aan de Lange Hilleweg, en de brug heeft eindelijk een naam!

Rotterdam - Wat begon als een enthousiaste groep plastic vissers is uitgedraaid op een heel nieuw, kleurrijk plein aan de Lange Hilleweg! Wijknetwerker Xenia van Heemskerk opende vandaag (donderdag 22 juli) het plein officieel. De rest van de middag zijn er kinderactiviteiten. En oh ja, de brug heeft eindelijk een naam: het Dammetje!

De Zakkenvullers van Bloemhof, die al 3,5 jaar de singel aan de Lange Hilleweg schoonhouden, hebben in samenwerking met de gemeente, OpzoomerMee en de wijkraad een aantal verbeteringen doorgevoerd rondom de singel.

Lees verder onder de foto.

Meer kleur op het plein. Foto: Eveline van Wanrooij

Zo werd het centrale plein flink opgevrolijkt; een grauwe muur werd met de bewoners omgetoverd tot een kleurrijk bloemenmozaïek, staan er tegenwoordig drie natuureducatieborden langs de singel, werd er een watertappunt aangelegd, zijn er vele vierkante meters aan fleurige bloemperken aangelegd, zijn er nieuwe zitjes bijgekomen en heeft een brug een officiële naam gekregen: het Dammetje. 

Lees verder onder de foto.

De hele dag gezelligheid in Bloemhof. Foto: Eveline van Wanrooij

De brug over de singel van de Lange Hilleweg tussen Sandelingstraat en het plein aan de overkant heeft vandaag ook eindelijk een officiële naam: het Dammetje. Omdat daar vroeger een dammetje lag, voor dat de brug er was. De oudere inwoners van Bloemhof zijn de brug altijd Dammetje blijven noemen, nu heet ie dus ook echt zo.

Lees verder onder de foto.

Het dammetje heet nu ook echt het Dammetje. Foto: Eveline van Wanrooij

De Zakkenvullers van Bloemhof is een initiatief van Eveline van Wanrooij die zich begin 2018 ergerde aan het geklaag over het drijfvuil. Inmiddels heeft de groep buurtbewoners naast heel veel fietsen en grofvuil al liefst 313 volle zakken afval uit de singel gehaald. Er was onlangs ook nog ander mooi nieuws voor de zakkenvullers: op initiatief van Leefbaar Rotterdam besloot de gemeenteraad een subsidiebedrag van 5000 euro toe te kennen voor het schoonhouden van de singel in Bloemhof.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden