<p>33 Indische familiefoto&rsquo;s hangen op een prominente plek langs de Maas.</p>

33 Indische familiefoto’s hangen op een prominente plek langs de Maas.

(Foto: Joyce de Vries/Stichting Herdenking 15 augustus)

Indiëherdenking Rotterdam in teken van de nieuwe generatie

Rotterdam - De jaarlijkse 15 augustus-herdenking van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië vindt ook dit jaar online plaats. De herdenking staat in het teken van de nieuwe generatie. Er is onder meer een voordracht van spoken word-artiest Amara van der Elst.

Net als vorig jaar maken de coronamaatregelen een fysieke herdenking onmogelijk. Er is ook weer een bijzondere vlaggenactie. Indische Rotterdammers kunnen nog tot 30 juli hun familiefoto insturen, die foto wordt bedrukt op een vlag die je thuis op kunt hangen.

33 Indische familiefoto’s hangen op een prominente plek langs de Maas in aanloop van de Indiëherdenking in Rotterdam. Ze vertellen een verscheidenheid aan verhalen uit Nederlands-Indië. De banieren hangen tot 15 augustus. Indische Rotterdammers kunnen nog tot 30 juli hun familiefoto insturen naar de stichting, zodat zij thuis ook een vlag kunnen ophangen. 

De Indische gemeenschap in Rotterdam herdenkt op 15 augustus het officiële einde van WOII in het Koninkrijk der Nederlanden. Japan, destijds bondgenoot van de nazi’s, capituleerde (pas) op 15 augustus. 

Op 15 augustus is er geen fysieke herdenking maar een livestream die uitgezonden wordt op Rijnmond. Het live-programma is van 11.00 tot 12.00 uur en wordt herhaald. Eén van de gasten is spoken word-artiest Amara van der Elst. Ze gooide dit jaar tijdens de Dodenherdenking op de Dam  hoge ogen met haar voordracht. De komende weken wordt het definitieve programma bekend.

Kijk voor meer informatie en bestellen van een vlag op www.herdenking-15-augustus.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden