Foto: JMR

De Dag van de Romantische Muziek wordt dit jaar voorafgegaan door een Maanlichtconcert

Rotterdam - Goed nieuws voor liefhebbers van klassieke muziek: Het Weekend van de Romantische Muziek gaat door. Inclusief Maanlichtconcert op zaterdagavond.

Op zaterdagavond 21 augustus en zondag 22 augustus staat Het Park bij de Euromast in het teken van passie en romantiek tijdens het Weekend van de Romantische Muziek. Het openlucht muziekfestival, al jaren een publiekstrekker in de Rotterdamse festivalagenda, pakt dit jaar uit met een keur aan binnen- en buitenlandse musici en een exclusief Maanlichtconcert met een culinair randje. Evenals voorgaande edities worden bezoekers uitgenodigd zich romantisch te kleden.

Op zaterdagavond 21 augustus gaat het Weekend van de Romantische Muziek van start met een Maanlichtconcert. Tijdens dit soiree mag het publiek zich verheugen op optredens van vermaarde musici, waaronder de Britse contrabassist Dominic Seldis (Koninklijk Concertgebouworkest), bariton Henk Neven, gitarist Eric Vaarzon Morel, pianist Thomas Beijer en de sopraan Laetitia Gerards. Gastronomen komen aan hun trekken met het Culinaire Romantique Arrangement: een hoogwaardige dinerbox met uiteenlopende amuses die de smaakpapillen in extase brengen.

Zondag 22 augustus staat het park bij de Euromast in het teken van de liefde tijdens de ‘Dag van de Romantische Muziek’. Met het stadspark als prikkelend decor kunnen liefhebbers van van klassieke en romantische muziek genieten van concerten van onder meer: Hannes Minnaar (piano), Het Doelen Ensemble met Maya Fridman (cello) en Maarten van Veen (piano), Duo Inside Out met Doriene Marselje (harp) & Celia García-García (piano) en het Amsterdamse gitaartrio Trio Debu met Eva Aukes, Bas Gaakeer en Ward Reijmerink.

Tot en met 2019 werd het Weekend van de Romantische Muziek, een voortvloeisel van de ‘Dag van de Romantische Muziek’, georganiseerd door de Cultuurbrigade. Dit jaar wordt het stokje over genomen door het evenementenbureau JMR Event Makers, bekend van onder meer de Nacht van de Kaap, Camping Rotterdam en het Nationale Vuurwerk. Jasper Scholte (JMR Event Makers) is blij dat het festival dit jaar doorgang kan vinden: “Een evenement organiseren in het coronatijdperk is een uitdaging, maar met enig pas- en meetwerk zijn wij erin geslaagd om het Weekend van de Romantische Muziek te conformeren aan de actuele coronarichtlijnen voor evenementen. Het karakter van dit evenement kwam daarbij van pas. Allereerst is het Weekend van de Romantische Muziek een openlucht evenement en bovendien biedt het park genoeg ruimte om bezoekers zodanig te placeren dat iedereen het festival op een veilige én publieksvriendelijke manier kan bezoeken.”

Het Weekend van de Romantische Muziek wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad. Kaarten voor het Maanlichtconcert op zaterdagavond 21 augustus zijn te bestellen via www.weekendvanderomantischemuziek.nl. In verband met de actuele coronarichtlijnen is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De Dag van de Romantische Muziek op zondag 22 augustus is gratis toegankelijk. In verband met de actuele coronarichtlijnen is er een beperkt aan plaatsen beschikbaar, reserveren kan via www.weekendvanderomantischemuziek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden