<p>Zomercarnaval. Foto: Joni Israeli</p>

Zomercarnaval. Foto: Joni Israeli

Dít is er komende week te doen in Rotterdam

Culturele instellingen zijn weer open onder bepaalde voorwaarden. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.


YouDistrict
Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval lanceren deze zomer het nieuwe platform YouDistrict. Beide events vinden dit jaar niet plaats in de stad, maar komen online tot leven. Zo kunnen liefhebbers toch nog genieten van het feest. Bij deze digitale ontmoetingsplaats vind je van dinsdag 27 t/m zaterdag 31 juli concerten, swingende feestjes en workshops. Kijk voor meer info op www.rotterdamunlimited.com. Gratis toegankelijk.


DJ Soulbird
Op het Schouwburgplein is deze zomer van alles te beleven. Op zondag 25 juli, zondag 8 augustus & zondag 22 augustus waan je je in zomerse sferen want dan zorgt DJ Soulbird voor heerlijke deuntjes in de genres afro-beat, tropical funk, cumbia, jazz en ska. Bekijk de gehele muziekplanning op www.schouwburgpleinrotterdam.nl. Gratis toegankelijk.


Knuffeltips
Er zijn nog veel dingen onzeker als het gaat om wat er allemaal weer kan deze zomer. Maar dromen over een Summer of Love kan sowieso! Hoe zorg jij ervoor dat jouw eerste echte knuffel er een wordt om nooit te vergeten? Docent bij Circus Rotjeknor, David Mupanda, geeft tips! Je leest alle knuffeltips in Uitagenda magazine of via www.uitagendarotterdam.nl. Gratis toegankelijk.


Expo: Are we safe now
In de buitententoonstelling Are we safe now? maken zes kunstenaars werk bij de vaccinatielocatie Van Nelle Fabriek van de GGD. Op metershoge doeken laten zij zich inspireren door de pandemie. Op dinsdag 20 juli is het de beurt aan kunstenaar Lars Breuer. De kunstwerken zijn nog t/m zaterdag 31 juli te bewonderen. Gratis toegankelijk.


Debatdate #3
Zin om lekker te debatteren? Kom dan op zondag 25 juli naar Debatdate op het terras van Arminius. Deelnemers worden aan elkaar gekoppeld voor korte debatsessies over actuele thema’s. Een mooie manier om mensen met een andere visie te leren kennen. Na afloop is er een borrel. Download je gratis ticket op www.arminius.nl. Gratis toegankelijk.


Expo: Youthquake
Een multimediale tentoonstelling over het tijdloos verlangen naar eeuwige jeugd. Aan de hand van mode, fotografie en video laat de tentoonstelling Youthquake zien hoe jeugdigheid verkoopt. In verschillende thema’s is te zien hoe mode, marketing en media de afgelopen eeuw in de ban zijn geraakt van jonge mensen. De expositie is nog t/m zondag 22 augustus te bewonderen in de Kunsthal. Boek je ticket en tijdslot op www.kunsthal.nl. Vanaf €8,25.
Bingoshow Marja van Katendrecht
De Rotterdamse Marja van Katendrecht nodigt je uit op zaterdag 24 juli voor een gezellige bingoshow op het terras van Theater Zuidplein. Een middagje dikke pret met leuke gesprekken en veel liefde. In samenwerking met Theater Zuidplein maakt Marja van Katendrecht een programma vol entertainment. Je maakt kans op mooie prijzen voor jong en oud. Scoor je ticket op www.theaterzuidplein.nl. Entree €17,50.

Weelde weer samen
Wegens de maatregelen was het terrein van Weelde genoodzaakt om opgesplitst te worden, maar achter de schermen zijn ze druk bezig geweest om dat terug te draaien. En dat is gelukt! Vanaf donderdag 22 juli ervaar je Weelde weer in haar volle glorie als één groot terrein vol vermaak. Check www.weelderotterdam.nl voor meer info. Gratis toegankelijk, vanaf 19.00 uur €3.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden