Foto: stockfoto

Meer dan honderd jongeren geholpen met hun schulden door fonds

Rotterdam - Eenmaal in de schulden, is het lastig daar zelf uit te komen. Gemeente Rotterdam helpt jongeren in deze situatie met het Jongeren Perspectieffonds (JPF). Sinds de start van de pilot in oktober 2019 zijn ruim 150 jongeren aangemeld voor het Jongeren Perspectieffonds. Hierop kwamen goede reacties, dus is besloten door te gaan met het fonds.

Het fonds is speciaal voor jongeren tussen 18 en 27 jaar die zonder hulp niet van hun schulden afkomen. Het fonds neemt de schulden over en de jongeren ‘betalen af’ met een maatschappelijke tegenprestatie. Dat is goed is voor hun toekomst én draagt bij aan de stad. Het aantal uur tegenprestatie is afhankelijk van de hoogte van de schuld. De invulling hiervan kiezen de jongeren deels zelf. 

Per jaar melden zich zo’n 2.000 jongeren voor schulddienstverlening bij de gemeente Rotterdam. Zij zien geen weg meer uit hun schulden en hebben begeleiding nodig. Door schaamte blijven schulden vaak onbesproken. Meer informatie over het Perspectieffonds: rotterdam.nl/werken-leren/perspectieffonds/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden