Opera in de Schiehaven over gezin Pelgrimsvaders

Rotterdam - Opera- en muziektheatergezelschap Intorno brengt op de Wereldhavendagen buiten op het achterdek van haar rivierpodium Fighter, in de Schiehaven langszij het Lloyd Multiplein, een kleinschalige opera op de ‘planken’. 

De opera is nieuw en speciaal geschreven voor het herinneringsjaar 2020 waarin het precies 400 jaar geleden was dat de Pelgrimsvaders uit Delfshaven vertrokken naar wat nu de Verenigde Staten zijn, omdat voor de puriteinen Nederland te liberaal was. Delfshaven is het stadsdeel waar nu het rivierpodium Fighter ligt en het historische verhaal muzikaal vorm krijgt. Vanwege de coronabeperkingen van 2020 vindt de Rotterdamse première op 5 september 2021 plaats.

Lees verder onder de foto.

De operavoorstelling heet “Pilgrimgirl” en gaat over het leven van een gezin dat deel uitmaakt van de kolonie van de Pilgrimfathers in Deerfield. Het gezin bestaat uit vader, moeder en dochter Rosa. Het is Thanksgiving en het gezin zit om de eettafel om dit feest te vieren met ‘goede spijzen’. Rosa is een recalcitrante dochter die zeer kritisch is over de geloofsbeleving van haar ouders. Dat kan nooit goed aflopen, het feest eindigt dan ook in een zwaar verstoorde familierelatie …

Er zijn drie aktes die elk bestaan uit een flashback die gebeurtenissen uit het gezin tonen in drie belangrijke periodes: de tijd in Nederland, de reis met de legendarische Mayflower en de kolonie in Deerfield.

Het libretto is van Arie Vuyk en de compositie van Marco Kalkman. De spelers zijn Bauwien van der Meer (dochter Roos), Michel Poels (vader), Waldin Roes (moeder). De muzikanten zijn Helena Sokolova (viool), Nina Hitz (cello) en Yolanda Davids (harp).

De toegangskaarten zijn te bestellen via de website van de Wereldhavendagen: www.wereldhavendagen.nl

Meer informatie: www.intorno.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden