<p>Thomas van Ophem (links) en Jasper Robben zetten een block bij een aanval van de tegenpartij. (Foto: Eelco Schaap Photography)</p>

Thomas van Ophem (links) en Jasper Robben zetten een block bij een aanval van de tegenpartij. (Foto: Eelco Schaap Photography)

Oranje beachhandballers op EK met Rotterdamse bondscoach en spelers

Rotterdam – Bondscoach Danny Baijens zegt heel eerlijk dat hij op hogere klasseringen had gehoopt op het EK Beachhandbal in Bulgarije. “Zowel de senioren als de jongens onder 17 jaar begonnen gespannen Je merkte echt dat ze anderhalf jaar geen grote toernooien hadden gespeeld. De mannen verloren de eerste wedstrijd na shootouts tegen Duitsland, dat heeft ons een plaats in de hoofdronde gekost. Uiteindelijk zijn we dertiende geëindigd, van de achttien. Jong Oranje werd tiende van de vijftien deelnemende landenteams.”

De senioren sloten het toernooi wel netjes af met winst tegen Griekenland en Oekraïne. In Oranje speelden onder anderen Rotterdammer Jordy Baijens (KRAS/Volendam) en Sander Broeders en Thomas van Ophem (Feyenoord Handbal). Ook in de jeugdselectie was Rotterdam, met Sjors en Hidde Hoogenberg, Robert Hilgers en Tijs Mani van Feyenoord Handbal, goed vertegenwoordigd. “In september is de scouting voor de selectie onder 16 jaar, voor het EK volgend jaar”, aldus Baijens. “In 2022 is er mogelijk ook weer een EK senioren.”

(door Emile Hilgers)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden