Wethouder Wijbenga trapt 5 september de Parkenmaand weer af.
Wethouder Wijbenga trapt 5 september de Parkenmaand weer af. (Foto: Tom Pilzecker)

Van Kralingse Bos tot Brienenoord: dit is het programma van de Rotterdamse Parkenmaand!

Rotterdam - Voor de zevende keer wordt in september de Rotterdamse Parkenmaand georganiseerd. De wandelingen, workshops, natuurwerkdagen en (dans)voorstellingen in de Rotterdamse parken zijn op www.parkenmaand.nl te vinden en te boeken.

De aftrap van de Parkenmaand is op zondag 5 september in wijkpark Het Oude Westen door de scheidend wethouder buitenruimte Bert Wijbenga. De jaarlijkse Groenrede(n) wordt dit jaar uitgesproken door boswachter Natascha Hokke (Natuurmonumenten). Er is muziek van de Tentband en een dansvoorstelling. Kinderen kunnen in de Kleurbende van het Volkstheater aan de slag met het schilderen en kleien van hun droompark.  

Zondag 5 september kun je genieten van EngelL in het Wijkpark Het Oude Westen. Een dansvoorstelling van en met het makersduo Marta Alstadsæter en Kim Jomi Fischer.

Zondag 12 september een bijzondere dansperformce in het Park: Murikamification. Een performance naar een choreografie van Erik Kaiel (arch8). 

Er zijn weer aardig wat wandelingen en tochten tijdens de Parkenmaand. Iedere zondagmiddag in september kun je mee met ecoloog Han van Hulzen op bomentocht langs de Heemraadspark.

Droom en Daad organiseert wandelingen door ‘Het Park’ waarin wordt uitgelegd hoe het park in haar oorspronkelijke staat wordt teruggebracht. Er komen 5 wandelingen in het Kralingse Bos waarin de historie van het bos en de natuur worden gecombineerd. Vanaf het Luchtpark kun je mee door het gebied rondom de Luchtsingel met als toppunt de DakAkker dakboerderij op het Schieblock. 

Wandelen in combinatie met praten over wandelen kan op 17 september met het wandelsymposium van ‘Het Onverharde Pad’.

De Rotterdamse boswachters  gaan me je op tocht door het Zuiderpark, Het Park, Eiland van Brienenoord en het Schiebroeksepark. 

In veel parken werken vrijwilligers. Zij doen vaak de extra klussen zoals het ecologisch beheer. Tijdens de Parkenmaand kun je een keer met ze meewerken. In het Kralingse Bos maar ook op het Dakpark in Delfshaven.

Zondag 19 september wordt de acht kilometer lange Groeneconnectie afgefietst. Onderweg vertellen betrokken bewoners meer over de Buurttuin op het Dakpark, het Essenburgpark, de buitenplaats Spangen, Park 1943 en de Spoortuin. 

Zondagochtend 19 september vroeg kun je mee met een ochtendwandeling door het Park die wordt afgesloten met een pianoconcert Cecilia Garcia Gacia bij parkcafe de Parqiet. Het Hefpark organiseert vier parkconcerten en op Stadskruidentuin Rotterdamse Munt zijn er weer de Terrastivals. 12 september wordt het jaarlijkse zondagmiddagconcert georganiseerd op het Ommoordseveld met de dansband OKV Wilton.

Op 19 september de ‘Tuinen van Brienenoord’ op het Eiland van Brienenoord worden op acht tuinpodia acht muziek – en story telling optredens geprogrammeerd. 

De activiteiten zijn hier te boeken: www.parkenmaand.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden