<p>Winne.</p>

Winne.

Iedereen ergert zich aan asorijders, behalve degene in de auto

Rotterdam - Iedereen ergert zich aan die asorijders die in de stad even willen laten zien hoeveel lawaai hun auto kan maken. Echt iederéén. ‘De ene persoon die dit wel leuk vindt, zit waarschijnlijk naast je in de auto’, zegt de Rotterdamse rapper Winne in de nieuwe campagne ‘VroemVroem deed je toen’

De ergernis over ronkende, toeterende en hard optrekkende auto’s is zo uit de hand gelopen dat op dit moment op allerlei manieren actie wordt gevoerd om het kleine groepje stoere jongens aan te pakken. Met politiecontroles op allerlei plekken in de stad, een speciaal onderzoek naar wie die asorijders toch zijn en wanneer ze hun rondjes rijden en zelfs een hek midden op de Meent om dat rondje onmogelijk te maken. Ook komen er op zeven locaties (hotspots) rubberen drempels en slagbomen, worden sommige wegen smaller zodat er minder hard wordt gereden, of komen er flitspalen.

‘VroemVroem deed je toen’ bestaat onder meer uit radiospotjes en filmpjes zoals deze:

De campagne komt van de gemeente Rotterdam, Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid  (ROV) en de gemeente Den Haag. In de hoofdrollen zie je de rappers Winne voor Rotterdam en YousToub voor Den Haag. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden