<p>Fietsers op de Meent.</p>

Fietsers op de Meent.

(Foto: Iris van den Broek/Make it Happen)

De Meent in tweeën geknipt

Rotterdam - De Meent wordt vanaf deze week vier dagen per week in tweeën geknipt. Met een hek op de Meentbrug wordt het asorijders onmogelijk gemaakt hun showrondjes te rijden. De bewoners zijn inmiddels geïnformeerd.

De Meent is op drukke zomeravonden aan ven dé hotspots voor idioten die willen laten zien hoe hard ze kunnen en hoeveel lawaai ze kunnen maken. Omwonenden, terrasbezoekers en fietsers klagen steen en been over het gedrag. Uit onderzoek naar de herrie bleek het om een klein groepje overlastgevers te gaan die steeds hetzelfde rondje rijden. Op de Meent wordt dat rondje komende drie maanden tegengegaan door een hek met een verkeersregelaar te plaatsen.

De afsluiting is op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 18.00 tot 02.30 uur. Er staat dan een hek, met daarbij een verkeersregelaar. Tijdens en na de drie maanden bekijkt de gemeente de voor- en nadelen. Daarna wordt samen met bewoners, winkeliers en horecaondernemers besloten of de maatregel definitief wordt of niet. 

Tijdens de periode van drie maanden komen er tijdelijke drempels op de Haagseveer om de nadelige gevolgen van extra verkeer door de afsluiting van de Meentbrug te beperken. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden