Foto: stockfoto

Duizenden perenbomen wachten om de stad te verkoelen

Rotterdam - Op het bomendepot aan de Marconistraat wachten duizenden perenbomen om te worden geadopteerd door Rotterdammers. “Het afgelopen jaar bleek de vraag naar kleine vrucht- en notenbomen het grootst”, vertelt Charlotte van der Heiden van Cool Down City. Tijdens de Wilde Peren Dagen kunnen bewoners 3 jarige conference handperenbomen afhalen voor een vrijwillig bedrag.

“Bewoners en organisaties kunnen bij ons babybomen, zoals wij ze noemen, komen brengen. We verzorgen en labelen deze boom zaailingen om ze weer uit te delen.” De perenbomen komen bijvoorbeeld bij een kweker vandaan die ze in Coronatijd niet kon exporteren. Cool Down City heeft ze overgenomen zodat ze niet in de versnipperaar zijn beland.

Cool Down City is een nieuw concept, bedacht door oprichter Charlotte van der Heiden. “Met dit groene initiatief moedigen we Rotterdammers aan om zelf met behulp van bomen hun stad te verkoelen. Je kunt bij ons brengen en halen. We willen met deze ambitie het bomenaantal in de stad verdrievoudigen. Voornamelijk de schaduw die bomen brengen beperkt hittestress in de stad. Elke volwassen boom kan een plek 2 tot 8 graden afkoelen met zijn of haar bladerdek. We geven voor elke situatie gepast advies’’, aldus Charlotte. Om de activiteiten te bekostigen worden er samenwerkingen aangegaan met het bedrijfsleven en overheidsorganisaties.

De Wilde Peren Dagen zijn van woensdag 23 juni tot en met zondag 27 juni. De perenbomen worden aangeboden op het bomendepot aan Marconistraat 79 in Rotterdam. Meer informatie: https://cooldowncity.com/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden