Bijna!
Bijna!

Na grondige verbouwing gaat binnenkort de Stadshaven Brouwerij open

Rotterdam - Het is bijna zover! Op donderdag 1 juli opent de Stadshaven Brouwerij aan de Merwehaven na een intensieve verbouwing van twee jaar haar deuren voor het publiek. In de loods waar vroeger fruit werd opgeslagen, komt een hypermoderne brouwerij.

In een 100 jaar oude, volledig gerestaureerde fruitloods van ruim 5.000 vierkante meter wordt vanaf nu 20.000 hectoliter (2 miljoen liter) craftbier per jaar gebrouwen en afgevuld in fles, blik en fust. De brouwerij is toegankelijk voor publiek. Zo worden er rondleidingen en bierproeverijen verzorgd. In Stadshaven Brouwerij is ook een horecagedeelte met uitzicht op de brouwketels. Stadshaven Brouwerij Gastropub heeft plek voor 350 gasten. 

Initiatiefnemer van de Stadshaven Brouwerij is Harm van Deuren, die voor dit project een betrokken groep bierliefhebbers en -experts om zich heen heeft verzameld met decennia aan ervaring met diverse horeca- en bierconcepten. Er is meer dan 10 miljoen geïnvesteerd om de Stadshaven Brouwerij tot stand te laten komen.

De Stadshaven Brouwerij bevindt zich aan de Galileistraat 24 en is vanaf 1 juli elke donderdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 23.00 uur. Rondleidingen en tafels zijn te reserveren via www.stadshavenbrouwerij.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden