Het Noordplein wordt nóg mooier!
Het Noordplein wordt nóg mooier! (Foto: Flying Grass Carpet)

Rotterdam krijgt tweede Flying Grass Carpet, nu op het Noordplein!

Rotterdam - Het Noordplein krijgt een fleurig tapijt. Vanaf vandaag (woensdag 16 juni) ligt er een prachtig Flying Grass Carpet waar je op kunt zitten, liggen of spelen. We kennen de kunstgrasmatten van het Schouwburgplein en als het op het Noordplein net zo’n succes wordt als daar, gaat Noord er heel veel plezier aan beleven!

Op het Schouwburgplein ligt nu alweer vier jaar een gigantisch Flying Gras Carpet. Het Rotterdamse initiatief heeft ook al allerlei andere plekken op de wereld opgevrolijkt. Het tapijt op het Schouwburgplein zou al diverse keren weggehaald worden maar elke keer is toch besloten het te laten liggen omdat het plein van het saaie, kale gat in het centrum is veranderd in een populaire verblijfsplek voor jongeren, gezinnen met kinderen en winkelend publiek met een hapje en een drankje.

The Flying Grass Carpet op het Noodplein is een bewonersinitiatief, mogelijk gemaakt door de Wijkraad, CBK Rotterdam en Stichting Droom & Daad,. Met het tapijt moet het plein levendiger, groener en gezelliger worden. Het Noordplein is al een behoorlijke hotspot geworden sinds onder meer de Containerbar er is neergestreken. Nu kun je behalve op het terras dus ook lekker op het (kunst)gras zitten. Het gras is perfect om op te liggen of zitten, en voor kinderen om op te spelen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden