<p>Evert Jan &#39;t Hoen, coach van het Koninkrijksteam, merkt aan de inzet van de selectie dat alle honkballers graag naar de Spelen willen.</p>

Evert Jan 't Hoen, coach van het Koninkrijksteam, merkt aan de inzet van de selectie dat alle honkballers graag naar de Spelen willen.

Honkballers strijden in Mexico met twee andere landen om één ticket

Rotterdam – Voor de honkballers van het Koninkrijksteam wordt het erop of eronder. Het Olympisch kwalificatietoernooi van 22 tot en met 28 juni in Mexico is hun laatste kans om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Nederland (nummer 9 van de wereld), strijdt met de Dominicaanse Republiek (nummer 8) en Venezuela (nummer 10) om één ticket. “We hebben van beide landen gewonnen en verloren”, zegt bondscoach Evert Jan ’t Hoen over de krachtsverschillen.

“Ik denk dat we een hele goede kans hebben, maar je moet er gelijk staan en vanaf de eerste wedstrijd alles zien te winnen. We spelen één keer tegen elkaar. Nummer één gaat door naar de finale en de nummers twee en drie spelen om de andere finaleplaats.”

Aan de motivatie zal het niet liggen, weet ’t Hoen: “Dat merk je aan de trainingsarbeid, allemaal willen ze naar de Spelen.” Als de missie in Mexico slaagt, vallen er van de 26 spelers die naar het OKT gaan, onder wie de Neptunianen Dwayne Kemp, Diegomar Markwell en Kevin Kelly, minimaal twee af.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden