<p>Expositie Kruispunt Rotterdam in het Wereldmuseum. Foto: Tariq Zaidi.</p>

Expositie Kruispunt Rotterdam in het Wereldmuseum. Foto: Tariq Zaidi.

Druk, druk, druk... De uitagenda zit weer bomvol!

Culturele instellingen zijn weer open onder bepaalde voorwaarden. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.


Dag van de Architectuur
Maak op zaterdag 19 en zondag 20 juni een architectuurreis door Rotterdam. Ontdek de rijke historie en de toekomstige ontwikkelingen in zes stadsverhalen door de verschillende wijken. Loop mee met thematische wandelingen, bekijk presentaties op bijzondere locaties en luister naar audioroutes waarmee je zelfstandig op pad kan.
Kijk voor meer info op www.dagvandearchitectuur-rotterdam.nl. Diverse prijzen.


Rotterdam op de tekentafel
Midden in de winkelpassage van Rotterdam Centraal transformeert Cross Comix komende weken een leegstaand winkelpand naar een opvallende expositieruimte. In de pop-up tentoonstelling Rotterdam op de tekentafel wordt Rotterdam in beeld gebracht door tien tekenaars. De expositie is te bekijken in het winkelpand naast spoor 3 en 4. Gratis toegankelijk.


Thuismuseum: Wereldmuseum
In het Wereldmuseum kun je de expositie Kruispunt Rotterdam bezoeken. De stad is dankzij haar handelsgeschiedenis bijna altijd een kruispunt geweest. Met de gebruiks- en kunstvoorwerpen uit de vaste collectie laat het museum mooi zien hoe verschillende werelden bij elkaar komen. My Daily Shot of Culture nam een kijkje bij de expositie en maakte een vlog. Bekijk de video op het YouTube-kanaal van Thuismuseum.

Multi Jam (8+)
Kom op donderdag 17 juni gezellig op bezoek bij verteller en muzikant Winston Scholsberg en zijn muzikanten tijdens deze online show. Verwacht een voorstelling voor de gehele familie waarin verschillende liedjes worden gespeeld, allerlei instrumenten worden gebruikt en muziekverhalen worden verteld. Alle kijkers worden aangemoedigd om zelf lekker mee te swingen. Scoor je gratis ticket op www.dedoelen.nl. Gratis toegankelijk.


Highlight Tour
Een gids leidt je in een complete tour langs spraakmakende en experimentele architectuur van Rotterdam. Bewonder het nieuwe spectaculaire Depot, loop door de indrukwekkende Markthal, stap op het dak van Het Witte Huis of het Timmerhuis en geniet van de skyline. Boek je ticket op www.derotterdamweekendtours.nl. Entree €24,95.NAI BARGHOUTI
De award-winnende Palestijnse zangeres, componist en fluitist Nai Barghouti komt naar Rotterdam voor dit speciale online concert, dat te zien is op zaterdag 19 juni. Ga mee op haar muzikale reis langs de oceanen van de wereld. De muziek van Nai combineert Arabische muziek en jazz, met hints van Turkse, Indiase en andere muzikale klanken. Scoor je gratis ticket op www.dedoelen.nl. Gratis toegankelijk.Tasty Walk Avondwandeling
Tasty Walk heeft nu ook avondwandelingen! Geniet van een culinair viergangendiner in combinatie met een mooie avondwandeling door Rotterdam. Je bezoekt vier restaurants, die jou een iets groter gerecht serveren dan bij een normale Tasty Walk. Kijk voor alle info op www.tasty-walk.nl. Entree €36.


De Slag Om De Schelde
Op het Zeeuwse Walcheren in 1944 vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen, een verdwaalde Engelse piloot en een Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid. Vrijdag 18 juni bij Pathé Schouwburgplein. Koop je filmticket op www.pathé.nl. Entree €11.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden