<p>Wethouder Judith Bokhove (Mobiliteit) was bij de aftrap van de examens met 19 leerlingen van basisschool De Harbour Bilingual.</p>

Wethouder Judith Bokhove (Mobiliteit) was bij de aftrap van de examens met 19 leerlingen van basisschool De Harbour Bilingual.

(Foto: Eric Fecken)

Duizend meer kinderen doen dit jaar fietsexamen

Rotterdam - Zo’n 2604 basisschoolleerlingen doen dit jaar hun fietsexamen. Dat zijn er 1000 meer dan bij het aller eerste fietsexamen in Rotterdam, dat in 2017 werd georganiseerd. Vandaag werd het eerste fietsexamen van 2021 gehouden. Wethouder Judith Bokhove (Mobiliteit) was bij de aftrap van de examens met 19 leerlingen van basisschool De Harbour Bilingual.

Tot 7 juli doen nog 63 andere scholen het examen. In totaal gaat het om 2604 leerlingen die veiliger aan het verkeer leren deelnemen. Dat zijn er 1000 meer dan bij het eerste fietsexamen in Rotterdam in 2017.

Deelnemers aan het fietsexamen moeten laten zien dat ze veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Wethouder Bokhove van Mobiliteit, Jeugd en Taal: “Kinderen leren goed kijken bij een bocht, remmen, maar ook wat de goede plek op de weg is. Zo kunnen ze beter omgaan met onverwachte situaties zoals automobilisten die een portier openen zonder te kijken of mensen die geen voorrang verlenen terwijl dat wel had gemoeten.“

Samenwerking met Rotterdammers4Rotterdammers

Rotterdamse scholen doen voor het vijfde jaar mee aan het fietsexamen. De gemeente organiseert het examen voor de scholen samen met Rotterdammers4Rotterdammers, een platform van Rotterdamse ondernemers. Bij de start vandaag spraken de gemeente en Rotterdammers4Rotterdammers af tenminste tot 2024 nog samen het fietsexamen te organiseren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden