Foto's: De Witte Bollen

De Ommoordse Kip is na 38 jaar weg en gaat naar de speeltuin

Rotterdam - De Ommoordse Kip is weg. De Rotterdamse kunstenaar Danny van Walsum gaat een geheel nieuwe kip maken. De nog bruikbare onderdelen van de oude kip worden omgebouwd tot speelobject voor Speeltuin Ommoord.

Naar verwachting zal de nieuwe Ommoordse Kip in de loop van september gereed zijn en dan weer op haar oude vertrouwde plaats staan. De nieuwe kip wordt van beter materiaal gemaakt en krijgt steviger poten. 

Bewonersstichting De Witte Bollen beheert een aantal Ommoordse Kunstwerken zelf en bewaakt dat er met de andere kunstwerken in de buitenruimte netjes wordt omgesprongen. Ook de Kip is een project van deze bewonersstichting. De Kip staat nu 38 jaar in Ommoord, is al drie keer opgelapt/gerestaureerd en is echt helemaal op. Het nog bruikbare deel van de Kip, gaat als speelobject naar de Speeltuin Ommoord en zal daar worden opgeknapt. 

De nieuwe Kip wordt gemaakt met steun van de Stichting Volkskracht en Gebied Prins Alexander. Nieuwe giften en donatie zijn nog steeds van harte welkom. Donaties zijn van harte welkom op de bankrekening van Stichting De Witte Bollen. Het nummer is NL 32 INGB 0006 0542 81 ovv Nieuwe Kip.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden