<p>Noa Bastiaansen (14) is superblij met de komst NV80: &#39;Op dit veld was eerst helemaal niets te beleven.&#39;</p>

Noa Bastiaansen (14) is superblij met de komst NV80: 'Op dit veld was eerst helemaal niets te beleven.'

(Foto: Gemeente Rotterdam)

Een coronacadeautje voor jongeren

Rotterdam - De gemeente probeert er van alles aan te doen om jongeren een mooie zomer te bezorgen. Door ze ruimte te geven te sporten bijvoorbeeld. Een voorbeeld daarvan is NV80 in Pendrecht. Sportcomplex Nieuw Vossemeerweg 80 is daar omgebouwd tot urban hotspot. Er zijn deze week twee kick-off dagen van NV80. Op 16 juni en 20 juni.

Tot en met 29 augustus kunnen jongeren vanaf 11 jaar op het oude korfbalveld van Unicum iedere woensdag en zondag kennis maken met street culture disciplines, zoals 3×3 basketbal, breakdance, beatbox, pannavoetbal, kickboksen, speedsoccer, stuntstep en nog veel meer.

Noa Bastiaansen (14) is superblij met de komst NV80: “Op dit veld was eerst helemaal niets te beleven. Nu ben ik hier iedere woensdag en zondag van openings- tot sluitingstijd. Meestal speel ik basketbal of voetbal. Superfijn dat NV80 nog heel de zomervakantie gratis is. Ik neem vaak vrienden mee. Maar als er straks een betaald abonnement komt, doe ik dat ook meteen.”

“Dat ik niet kon sporten in de lockdowns vond ik in het begin niet zo erg. Later werd het saaier en saaier. Toen ben ik veel gaan gamen. Maar naar NV80 gaan is veel toffer. Het allerleukste vind ik de trainers. Daar leer ik echt veel van. Niet alleen over sport, maar ook over dingen daarbuiten. Zo leer ik bij basketbal hoe je moet dunken. Dan moet je je helemaal strekken om te scoren. Eigenlijk geldt dat voor ieder doel dat je wilt bereiken in je leven.”

Twee jaar geleden kwam het sportcomplex leeg te staan. Stichting Pendrecht Vooruit zag een kans om er een omni sportclub voor tieners (11 tot 18 jaar) te realiseren met de focus op urban sports. De nieuwe naam is NV80.

Alle jongeren kunnen gratis sporten bij NV80. ‘Zie het als een coronacadeautje voor jongeren’, zegt Bart van Wensen, als projectleider Kinderfaculteit Pendrecht nauw betrokken bij NV80. ’Na een lange periode van lock downs en beperkingen, kunnen ze weer lekker losgaan deze zomer.’

Sterker door jongeren ondersteunt NV80 bij het aanleggen van de infrastructuur en de opstartfase. Via Sterker door jongeren wil de gemeente Rotterdam projecten ondersteunen voor jongeren tijdens corona. Voor meer voorzieningen en projecten van Rotterdam, kijk hier voor meer informatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden