<p>Foto: Jan Bijl</p>

Foto: Jan Bijl

Pop-up store-weekend in Depot rond populaire spiegeltas Susan Bijl

Rotterdam - Heb jij de depot-tas van Susan Bijl al? Of was je een van de velen die achter het net greep? De razend populaire tas die de Rotterdamse ontwerper samen met Depot Boijmans Van Beuningen maakte, is zaterdag 19 en zondag 20 juni weer te koop! Boijmans organiseert een pop-up store-weekend rond de spiegeltas bij de spiegelpot.

De zilveren ‘depot-tas’ komt terug én wordt opgenomen in de museumcollectie. Om de samenwerking met Susan Bijl te vieren, wordt een pop-up store-weekend georganiseerd op 19 en 20 juni in de entree van het nieuwe kunstdepot. Hier is de populaire tas te koop en is het entreegebied van het depot te zien.

Lees verder onder de foto.

Foto: Jan Bijl

Voor Depot Boijmans Van Beuningen ontwierp Susan Bijl een tas als ode aan het iconische kunstdepot. De zilver en grijze tas van gerecycled nylon, genaamd: ‘The New Shopping Bag Mirror & Agaat’ (2020), inmiddels ook wel de ‘depot-tas’ genoemd, weerspiegelt het licht net als de spiegels en de kleur van het werkelijke gebouw.

De tas was vorig jaar onder andere te koop tijdens de Zilveren Opening, de bouwpreview van het depot, afgelopen september. Het enthousiasme in de stad was zó groot dat de tassen snel uitverkocht waren. Na het grote succes volgt nu een nieuwe oplage.

De shopping bag is een iconisch Rotterdams ontwerp waarvan de eerste versie in 2000 werd ontworpen. Sindsdien zijn er vijf verschillende versies gemaakt die uiteindelijk tot de tas hebben geleid die ook in het zilver is uitgevoerd. De vijf prototypes worden binnenkort opgenomen in de collectie van het museum en zijn een gift. Hiermee krijgt het ontwerp een plek naast ontwerpen van vele andere Rotterdamse ontwerpers en ontwerpbureaus zoals onder andere de stoelen van Bertjan Pot en de lampen en vazen van Studio Wieki Somers en Hella Jongerius. De prototypes worden geplaatst in het kunststof compartiment van Depot Boijmans Van Beuningen waar ze naast de andere ruim 151.000 kunstobjecten worden bewaard, verzorgd en getoond.

Lees verder onder de foto.


Foto: Jan Bijl.

‘The New Shopping Bag Mirror & Agaat’, is in twee maten beschikbaar: medium en large. De verkoopprijs is 29,90 en 34,90 euro. Binnenkort zijn de tassen ook nog verkrijgbaar via boijmans.nl. Om zoveel mogelijk mensen blij te maken met een tas geldt zowel bij de Susan Bijl winkels als bij Boijmans dat één tas per maat kan worden besteld.

Depot

Depot Boijmans Van Beuningen opent in het weekend van 19 en 20 juni de deuren. Van 11.00 tot 15.00 uur zijn bezoekers welkom om door de draaideuren naar binnen te gaan en een tas te kopen. Aanmelden is niet vereist. Betaling uitsluitend via pin.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden