<p>Vorige week ging de afdeling Charlois naar het strand. Het was er prachtig weer voor, genieten dus voor de deelnemers! </p>

Vorige week ging de afdeling Charlois naar het strand. Het was er prachtig weer voor, genieten dus voor de deelnemers!

(Foto: Zonnebloem)

Zonnebloem Charlois is al 25 jaar springlevend!

Rotterdam - De tijd vliegt als je het leuk hebt, zeggen ze toch weleens? Nou, dat geldt ook voor de Zonnebloem afdeling Charlois. Vandaag bestaat ze alweer 25 jaar! En de afdeling is dankzij de hulp van vrijwilligers en aardige deelnemers nog steeds springlevend. Vorige week werd er nog genoten van een heerlijk zonnig dagje strand. 

Vandaag, donderdag 10 juni, is het 25 jaar geleden dat de Zonnebloem afdeling Charlois is opgericht. Net als in andere wijken in Rotterdam ontstond binnen de wijk de behoefte op een afdeling op te richten. Het grote voordeel van het wijkgericht werken is dat zowel de deelnemers - ook wel gasten genoemd - en de vrijwilligers in dezelfde wijk wonen. Daarom is contact een stuk makkelijker geworden.

Na 25 jaar is de afdeling nog steeds springlevend, dankzij bijzonder behulpzame vrijwilligers en aardige deelnemers. Ook hier is schaalvergroting opgetreden, waardoor het oude Charlois is uitgebreid met alle wijken, die vandaag de dag ook binnen het gebied Charlois vallen. Denk aan onder andere Zuidwijk, Pendrecht en Heijplaat.

Vrijwilliger worden?
De afdeling is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, want hoe meer vrijwilligers hoe meer deelnemers leuke activiteiten er georganiseerd kunnen worden. Iedereen met een warm hart is welkom. Een deel van het werk van de Zonnebloem is het zoeken naar sponsors (van klein tot groot), die de activiteiten willen steunen. Een andere manier om geld aan te trekken is de jaarlijkse loterij. Mensen kunnen voor 2 euro een lot kopen en daarmee fraaie prijzen winnen (ook contant geldprijzen tot zo’n 15.000 euro!).

De Zonnebloem
De Zonnebloem, de grootste vrijwilligersorganisatie van Nederland (meer dan 30.00 vrijwilligers!) richt zich op mensen met een fysieke beperking. Vaak moeilijk lopend, met rollator, scootmobiel, ed. Door hun beperking dreigen zij in een sociaal isolement te geraken. De vrijwilliger gaat regelmatig op bezoek, houdt contact, gaat af en toe erop uit met de deelnemer. Maar er worden ook groepsactiviteiten georganiseerd, van Bingo tot bezoek Blijdorp, een rondvaart met de Spido, enzovoorts. Ook behoort een korte vakantie tot de activiteiten. Voor zowel de deelnemer als de vrijwilliger levert dat altijd een vreugdevolle dag op. Meer over het werk van de Zonnebloem lees je hier

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden