<p>De bakfiets werd in ontvangst genomen door kinderen van de Kinderadviesraad en Pien Beltman, directeur van het Erasmus MC Sophia.&nbsp;</p>

De bakfiets werd in ontvangst genomen door kinderen van de Kinderadviesraad en Pien Beltman, directeur van het Erasmus MC Sophia. 

Voortaan is het vrijdag patatdag in het Sophia Kinderziekenhuis!

Rotterdam - Vrijdag, patatdag! De dag om één keer in de week even lekker te smikkelen, liefst met klodders mayonaise aan je kin. Met het hele gezin. Oók als je in het ziekenhuis ligt!

door Emile van de Velde

De kinderen in Sophia Kinderziekenhuis hebben voortaan zo’n patatdag. Met dank aan Rotterdamse patatbakker Bram Ladage. Deze week is er een heuse patatbakfiets in het ziekenhuis gearriveerd. De fiets is betaald door Bram en kan rondrijdend, of in de hal of zo, ter plekke patatjes bakken in een grote airfryer. Ook nog eens op een manier waarmee de patat zo’n zestig procent gezonder is dan uit de frituur. Want patat mag dan goed voor je zijn (je gaat je immers een stuk beter voelen van even lekker smikkelen), uiteindelijk is het natuurlijk wel de bedoeling dat je gezond eet als je ziek bent.

Lees verder onder de foto.

Lekker smikkelen!

De bakfiets stond al lang heel hoog op het wensenlijstje van de Kinderadviesraad. In die adviesraad zitten patiënten en ex-patiënten van het ziekenhuis. Allemaal kinderen en jongeren, die heel goed weten op welke manier die rottijd in het Sophia aangenamer gemaakt kan worden. Wie zich mentaal goed voelt, herstelt immers fysiek ook vaak sneller.

Nu komt die wens dus uit. Op de 158e verjaardag van Sophia (het oudste kinderziekenhuis van Nederland) werd de kar gepresenteerd, en werden de eerste patatjes opgepeuzeld. Vanwege de verjaardag waren er ook bloemen en ijsjes. De bakfiets werd feestelijk in ontvangst genomen door kinderen van de Kinderadviesraad en Pien Beltman, directeur van het Erasmus MC Sophia.

Lees verder onder de foto.

Samen patat eten, zoals thuis.

Belangrijk verschil met voorheen, toen patat ook heus weleens op het menu stond, is dat ook papa, mama, broertjes en zusjes een zak patat bij de kar kunnen halen. Om met z’n allen op te eten. “Zoals je dat thuis ook doet, gezellig met je familie”, vertelt Parel, lid van de Kinderadviesraad. De patatbakfiets staat voortaan elke vrijdag in het ziekenhuis, maar kan ook patat bakken op aanvraag. Bij speciale gelegenheden, feestjes in de tuin, of gewoon voor je verjaardag!

‘Verse patatjes eten uit de puntzak en er dan een lekkere kliederboel van maken. Zo’n zorgeloos momentje moet juist voor de kinderen van het Erasmus MC Sophia nog steeds mogelijk zijn. Met de BramBakfiets kunnen we deze wens in vervulling laten gaan’, vertelt Wesley Ladage, directeur van het familiebedrijf.

Het blijft niet bij patat voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. Er gaat binnenkort ook een kleurrijke Smoothiebar door het ziekenhuis rijden! Met allerlei gezonde sapjes. Vers geperst, van mango, sinaasappel, banaan maar ook bijvoorbeeld wortel en komkommer. Deze kar is betaald via een actie van Nicolette van Dam. Zij verkocht vorig jaar samen met een schoenenmerk sneakers voor het goede doel. Met de opbrengst van die actie is er geld voor een jaar lang gratis smoothies voor alle patiënten in het Sophia Kinderziekenhuis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden