<p>Diane van Es tijdens haar race over 5.000 meter waarin ze ruim de limiet haalde voor de Spelen in Tokyo. (Foto: Erik van Leeuwen)</p>

Diane van Es tijdens haar race over 5.000 meter waarin ze ruim de limiet haalde voor de Spelen in Tokyo. (Foto: Erik van Leeuwen)

Atlete Diane van Es na recordrace in Nijmegen via Papendal naar Tokyo

Rotterdam – Diane van Es liep anderhalve week geleden tijdens een avondwedstrijd in Nijmegen op de 5.000 meter de limiet voor de Olympische Spelen. Ze bleef er met 15.07 minuten zelfs drie tellen onder en was 19 seconden sneller dan haar persoonlijk record.

Het was niet echt een enorme verrassing, geeft de atlete van PAC aan. “De vorm was het hele seizoen al goed en op de trainingen ging het ook lekker. Maar in de wedstrijd moet alles wel op z’n plek vallen.”

Het EK onder 23, in dezelfde periode als Tokyo, was plan B geweest. Maar Diane is super blij dat ze naar de Spelen gaat. “Ik probeer in de finale te komen”, is haar ambitie. “Als alles mee zit, kan het misschien nog wel sneller dan in Nijmegen. De laatste ronde daar ging in 64 seconden. Ik heb altijd wel een goede eindsprint.”

De komende weken kan ze zich naar eigen zeggen ‘in alle rust’ voorbereiden. Diane merkt wel dat ze een andere status heeft gekregen. “Er gaan veel deuren open, ook op Papendal waar ik regelmatig train. Misschien gaan we op een hoogtestage, en in de klimaatkamer kan ik alvast wennen aan hoge temperaturen in Japan.”        

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden