<p>Poetry International. Foto: Fleur Beerthuis.<br><br></p>

Poetry International. Foto: Fleur Beerthuis.

Zó! Wat is er weer veel te doen in de stad!

Culturele instellingen zijn weer open onder bepaalde voorwaarden. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.


Poetry International
De 51e editie van Poetry International vindt op vrijdag 11 t/m zondag 13 juni plaats op de Wilhelminapier en Katendrecht. Geniet een weekend lang van binnen-, buiten- en online programma’s met voordrachten, muzikale optredens, talkshows, workshops en meer. Verwacht poëzie van bekende dichters en inspirerende jonge dichttalenten. Scoor je ticket op www.poetry.nl. Diverse prijzen.


We Are Animals
In de Kunsthal is de nieuwe tentoonstelling We Are Animals te bewonderen. De werken van onder meer Maurizio Cattelan, Candida Höfer, Paul McCarthy en David Shrigley tonen de relatie tussen mens en dier en laten zien hoe wij onszelf proberen te begrijpen aan de hand van dieren. Boek je ticket en tijdslot op www.kunsthal.nl. Vanaf €8,25.Klimaatcrisis
IABR is onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand en focust deze editie op de klimaatcrisis. In twee tentoonstellingen komen verschillende denkwijzen aan bod over hoe we een duurzame balans kunnen vinden op onze aarde. De expo’s RECLAIMING THE COMMONS en WATERSCHOOL M4H+ kun je vanaf 9 juni bezoeken in het Keilepand. Kijk voor meer info op www.iabr.nl. Entree €3.Buitenexpo: LIJF010
Maas theater en dans organiseert nog t/m zondag 30 juni de pop-up tentoonstelling LIJF010, een wandeling van vier kilometer door Delfshaven. Het project bestaat uit acht kunstfoto’s van acteurs, dansers en publiek op grote billboards, een podcast met verhalen, speciaal gecomponeerde muziek en film. Kijk voor meer info op www.maastd.nl. Vanaf €0,99Prijsuitreiking
Welk bouwwerk zal worden bekroond met de Rotterdam Architectuurprijs? Uit de inzendingen selecteerde de vakjury tien projecten, waar de afgelopen weken op gestemd kon worden. Op woensdag 16 juni om 17.00 uur worden de winnaars van de publieksprijs en de vakjuryprijs bekendgemaakt tijdens een livestream vanuit de Kunsthal. De livestream is te bekijken op het YouTube-kanaal van AIR Rotterdam. Gratis toegankelijk.

Online: Breeduit
Breeduit is een reeks vernieuwende online concerten met een typische Doelen twist. Van klassiek, jazz en pop tot fado en hiphop, er komen zoveel mogelijk genres aan bod. De streams zijn helemaal gratis te bekijken via de website van de Doelen, maar doneren is ook een mogelijkheid. Bij het reserveren kun je zelf bepalen hoeveel je wilt doneren. Bekijk alle concerten op www.dedoelen.nl. Gratis toegankelijk.


Bioscoop
Je kan weer genieten van een filmuitje bij Pathé! Kies voor een Nederlandse productie als De Slag om de Schelde of Zwaar Verliefd 2, kinderfilms als Buurman & Buurman of de nieuwe Top Gun. Boek je ticket en tijdslot op www.pathe.nl. Vanaf €6,50.


Expo: gender
In de tentoonstelling What A Genderful World van het Wereldmuseum maak je kennis met genderstereotyperingen, zelfexpressie en emancipatie aan de hand van collectiestukken, fotokunst, mode en verhalen. Boek je ticket en tijdslot op www.wereldmuseum.nl. Vanaf €6.


Museum Rotterdam
De Experience in Museum Rotterdam ‘40 - ‘45 NU zet je midden in het Rotterdam van mei 1940 met persoonlijke verhalen, indringende beelden en overdonderend geluid. Reserveren kan via reservering@museumrotterdam.nl. Vanaf €9.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden