<p>Elmar is gastheer bij de vaccinatielocatie naast het ss Rotterdam op Katendrecht. Hij heet mensen welkom en stelt ze op hun gemak voordat ze hun prik krijgen.</p>

Elmar is gastheer bij de vaccinatielocatie naast het ss Rotterdam op Katendrecht. Hij heet mensen welkom en stelt ze op hun gemak voordat ze hun prik krijgen.

(Foto: Caro Linares)

Rotterdam wordt vanaf vandaag pas écht massaal gevaccineerd

Rotterdam - In hoog tempo laat Rotterdam zich vaccineren. GGD Rotterdam-Rijnmond zet komende weken meer prikken dan ooit, zo’n 14.500 per dag. Deze week kunnen ook de dertigers al een afspraak maken. Ondertussen wordt de immuniteit voor het coronavirus steeds groter en ging afgelopen weekend onze wereld weer een heel stuk meer open.

Ook op de redactie van De Havenloods groeide afgelopen tijd de spanning terwijl de geboortejaren op de vaccinatiekalender voorbij schoten. Emile kreeg maandag zijn eerste prik bij het ss Rotterdam, Nynke roffelt ongeduldig met de vingers op tafel tot de twintigers aan de beurt zijn, fotograaf Caro heeft de afspraak in haar agenda en maakte zondag vast een foto.

Op de foto zie je Elmar. Hij is gastheer bij de vaccinatielocatie op de kop van Katendrecht naast het ss Rotterdam. Zijn taak is mensen welkom heten en op hun gemak stellen. Ook op plekken als de Van Nellefabriek en sporthal Schuttersveld (Crooswijk) laten Rotterdammers zich vaccineren. De groepen die komende weken langskomen zijn vooral dertigers, veertigers en vijftigers. Zij zijn in de loop van juli volledig ingeënt.

Behalve onze eigen gezondheid, blijkt deze week een ander belangrijk gevolg van het terugdringen van het coronavirus. Zaterdag ging vrijwel alles in onze stad weer open. Nu nog met beperkingen, maar we zijn op weg naar de wereld die we kenden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden