Foto: Coop

Over een week gaat compleet verbouwde supermarkt aan de Pleinweg open

Rotterdam - Het is een mooie meimaand voor de bewoners van de Rotterdamse wijk Carnisse. Op 1 mei heropende een groot deel van het flink opgefriste Winkelcentrum Nettomarkt de deuren. En op 25 mei klinkt het slotakkoord van deze metamorfose: dan gaat de rest, waaronder de eveneens flink verbouwde Coop-supermarkt, weer open voor het publiek.

De Coop-winkel aan de Pleinweg 156-172 in Carnisse maakt deel uit van een door Coop geëxploiteerd winkelcentrum dat de afgelopen tijd flink is vernieuwd. John Uffing, Directeur Franchise, Vastgoed & Acquisitie bij Coop: “Een groot deel van het pand waarin de Nettomarkt is gevestigd stamt uit de Tweede Wereldoorlog. Er bestaat al lang een wens om het winkelcentrum te renoveren. Vorige zomer ontstond er ruimte om anders in te gaan delen en te gaan renoveren. Toen hebben we doorgepakt.”

De facelift was ingrijpend en een enorme investering; een van de grootste uit de historie van de Coop-organisatie. Maar Coop Nettomarkt is een belangrijke winkel, met een dito sociale functie in de multiculturele wijk. Burgemeester Aboutaleb bezoekt de wijk zeer regelmatig om kennis te nemen van het reilen en zeilen ter plekke. Ook Nettomarkt staat geregeld op zijn bezoeklijst, wat het sociale belang van het centrum onderstreept. 

John Uffing: “Ons idee was: als we deze renovatie goed aanpakken, kunnen we de hele wijk een impuls geven en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van Coop en de Nettomarkt flink vergroten. Winkelcentrumbezoekers komen voortaan binnen in een prachtige lichtstraat, dat voor transparantie en een veilig gevoel zorgt. Op het resultaat zijn we trots. Het is een gigantische vooruitgang en met recht een aanwinst voor de wijk!”

Een groot deel van het winkelcentrum heropende de deuren op afgelopen 1 mei. De verbouwing van de Coop-supermarkt startte op die datum en gaat ruim drie weken later, op 25 mei, weer open. Vanaf die datum is het winkelcentrum weer helemaal klaar voor de toekomst. Supermarktmanager Cas Soeteman ligt alvast een tipje van de sluier op: “Na de verbouwing is alles in de nieuwste Coop-stijl, met meer ‘smoel’. De grootte van de winkel blijft ongeveer gelijk, net als het assortiment. De indeling en looproute worden wel anders en producten worden logischer geplaatst. Het wordt in het begin misschien even zoeken voor de klanten, daarom delen we plattegronden uit. En medewerkers die graag een stukje meelopen naar het gewenste artikel zijn nooit ver weg.”

Hoewel Coop Nettomarkt flink op de schop gaat, verandert niet alles. De vertrouwde servicefaciliteiten blijven. Het aanbod van de kiosk bij de entree wordt wel uitgebreid: daar worden straks ook warme snacks en koffie verkocht. De openingstijden blijven zoals ze zijn. Van maandag tot en met zaterdag is de winkel van 8:00 uur tot 21:00 uur open. Ook de zondagse bezoekers staan niet voor een dichte deur; zij zijn van 10:00 uur tot 21:00 uur van harte welkom.

Vanaf dinsdag 25 mei om 17:00 uur kunnen klanten het resultaat aanschouwen. Voor uitgebreide festiviteiten is het dan nog iets te vroeg. Wel zullen mensen dan worden geholpen door buitengewoon enthousiaste medewerkers, want volgens Cas Soeteman heeft zijn team er veel zin in. “We kunnen niet wachten tot we in een volledig nieuwe winkel kunnen doen wat we het liefst doen: met ons vak bezig zijn en onze klanten flink verwennen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden