Foto: Adriënne Wildeman

‘De Zwaan’ krijgt vleugels en ook andere stadsiconen worden speciaal verlicht

Rotterdam - Iconische gebouwen als Hotel New York, de Maassilo en het Depot Boijmans van Beuningen worden met grote lichtbundels aangelicht. Het spektakelstuk wordt gevormd door de Erasmusbrug. De sierlijke ‘Zwaan’ spreidt met stralen van licht (aan weerzijden) letterlijk haar vleugels uit over de stad.  Vanaf maandag 17 mei 23.30 uur staat de stad letterlijk in de spotlights als een symbolisch en warm welkom aan de wereld en het Eurovisie Songfestival.

De lichten gaan voor het eerst aan op maandag 17 mei van 23.30 tot 24.00 uur. Van 18 t/m 23 mei zijn de lichtbundels op de daken van de Maassilo, Hotel New York en het Depot Boijmans van Beuningen dagelijks te zien tussen 22:00 en 24:00 uur.

De Erasmusbrug, in de volksmond ook wel ‘De Zwaan’ genoemd, krijgt vanaf maandag 17 mei letterlijk vleugels. Kunstorganisatie Mothership ontwierp speciaal voor het Songfestival vleugels van licht aan weerzijden van de brug. Hiermee vliegt ‘de Zwaan’ symbolisch uit en brengt licht en saamhorigheid naar de rest van Europa. Ook de Erasmusbrug gaat voor het eerst aan op maandag 17 mei van 23.30 tot 24.00 uur. Van 18 t/m 23 mei is de uitgelichte Erasmusbrug dagelijks te zien tussen 22.00 en 24.00 uur. En op de dag van de finale op 22 mei een uurtje langer.

Rock the Roof

Het uitlichten van diverse Rotterdamse gebouwen is onderdeel van de Songfestival show-act: Rock the Roof, dat straks terug is te zien in de liveshows in Rotterdam Ahoy. Een zestal legendarische oud-winnaars brengen in deze act hun lied ten gehore vanaf drie unieke locaties in Rotterdam. De daken van de Maassilo, Hotel New York en het Depot Boijmans Van Beuningen. De optredens van Lenny Kuhr (1969), Teach-In (met Getty Kaspers, 1975), Sandra Kim (1986), Helena Paparizou (2005), Lordi (2006) en Måns Zelmerlöw (2015) en worden hiermee letterlijk naar grote hoogtes getild.

Nog meer spotlights

Rotterdam staat nog meer in de spotlights: Het KPN-gebouw aan de voet van de Erasmusbrug brengt vanaf 17 mei dagelijks een ode aan Rotterdam en het Eurovisie Songfestival met wisselende programmering op Europa’s grootste led-scherm. Voetbalstadion Sparta, die in de show een hoofdrol speelt in één van de introductiefilmpjes, zal ook de spots aanzetten net als De Hef en De Hofpleinfontein. Verder staan de kunstobjecten in de stad, die speciaal voor het Songfestival zijn gemaakt, tijdens de festivalweek volop in de schijnwerpers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden