<p>V.l.n.r.: Thibo Forrester, Kore Hendriks, Ida Hendriks, Joop Hendriks, die geld ophaalden voor Plaswijckpark.</p>

V.l.n.r.: Thibo Forrester, Kore Hendriks, Ida Hendriks, Joop Hendriks, die geld ophaalden voor Plaswijckpark.

(Foto: Laure van Rooij)

Interactieve spellen vervangen afgebrand theater Plaswijckpark

Rotterdam - Vier maanden na de de brand in het theater van Plaswijckpark maakt het speelpark zich op voor de heropening met een splinternieuwe invulling op de plek waar het theater stond. Op deze plek kunnen kinderen het hart ophalen met interactieve speeltoestellen als een voetbalmuur, een dansspeeltoestel en educatieve spelpilaren.  

In heel Rotterdam was de verslagenheid te voelen toen op 27 januari het theater van het populaire Plaswijckpark in vlammen opging. Toen ook nog bleek dat de brand was aangestoken, deden Rotterdammers waar zij goed in zijn: de handen uit de mouwen steken en samen zorgen voor genoeg middelen om een snelle renovatie te realiseren. Dit uitte zich in talloze hartverwarmende initiatieven en een uiteindelijk donatiebedrag van ruim 200.000 euro. 

De interactieve speeltoestellen 

Mede door de gulle donaties en ongekende steun van buitenaf wist het park zich razendsnel te herpakken na de brand. Dat heeft ervoor gezorgd dat de plek van het oude theater niet langer leeg hoeft te staan: hier pronken inmiddels drie nieuwe interactieve spellen die een waar speelgenot vormen voor jong en oud. De speeltoestellen Sona, Memo en Sutu dagen iedereen immers op verschillende manieren fysiek uit en prikkelen kinderen om samen te spelen. 

Zo is het met de Sona onmogelijk om niét te bewegen. De Sutu is een vernieuwde versie van de aloude muurtje trap en nodigt met de 16 lichtgevende vlakken uit een balletje te trappen. Tot slot motiveren de zeven spelpilaren op de ronde speelvloer van de educatieve Memo kinderen te rennen, spelenderwijs te rekenen én samen te werken. De interactieve spellen vervangen tijdelijk het afgebrande theater. Het bestuur van Plaswijckpark is nog in overleg voor een permanente, overdekte invulling.  Naast de speeltoestellen zijn ook de geliefde blauwe blokken opnieuw aangeschaft en terug in Plaswijckpark. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden