Foto: pr

The Kik haakt in op Songfestival

Rotterdam - The Kik brengt komende week (vanaf maandag) elke dag een single uit met een hertaling van een Eurovisie Songfestival-klassieker. Deze 5 nummers worden gebundeld op de EP Eurovisie, die vrijdag 21 mei verschijnt op Excelsior Recordings.

De singles gaan in première bij Beau. De talkshow van Beau van Erven Dorens maakt in de week voorafgaand aan de finale elke avond een Eurovisie Songfestival special en vroeg The Kik voor de muzikale omlijsting. Van 17 tot 21 mei, vanuit Ahoy, met dagelijks een hertaling van een Songfestival-klassieker. En dan op zaterdag alle nummers nogmaals live bij AVRO Muziekcafé op NPO Radio 2. 

 Een bekend lied bewerken en voorzien van een nieuwe, Nederlandse tekst, dat kan The Kik als de beste. Zo ontstonden de afgelopen jaren meer dan veertig nieuwe liedteksten die veelal slechts eenmalig werden uitgevoerd bij onder andere Giel Beelen (Schuilen Bij Jou, In Your Arms van Chef’ Special), De Beste Zangers Van Nederland (Wat Je Achterliet, Rolling In The Deep van Adèle) en Matthijs Gaat door (Terug Naar School Toe, Baggy Trousers van Madness).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden