Foto: Asha Gaalman

Klein keukenhofje aangeplant bij Laurens Borgsate

Eind 2020 plantten vier Rotterdamse Rotary Clubs ruim 3.000 tulpenbollen in de tuin van Laurens Borgsate in Schiebroek. Nu, ruim vijf maanden later, kwamen de rotarians coronaproof op bezoek, om met eigen ogen de tulpen te aanschouwen in de tuin. Het resultaat is een prachtig ‘klein keukenhofje’ waar de bewoners zo van genieten.

Rotterdam - Deze actie is vorig jaar opgezet in het kader van het goede doel ‘End Polio now’. De rotarians van Rotaryclub Rotterdam Nieuwe Dag, Alexander, Kralingen en Feijenoord hebben in slechts een dag tijd alle tulpenbollen in de tuin gepland met hulp van Dignus, de vriendenstichting van Laurens.

Inmiddels is het lente en zijn de tulpenbollen uitgekomen. In borders maar ook tussen het gras zijn nu prachtige rode, oranje en gele bloemen te bewonderen. Het is mooi om te zien hoe de bewoners nu dagelijks dankbaar genieten van de kleurrijke tulpen. Dit initiatief heeft niet alleen de bewoners van Laurens gelukkig gemaakt: het is ook een bijdrage aan het uitroeien van de ziekte Polio.

De Rotary heeft in samenwerking met de Bill en Melinda Gates Foundation bijna €600.000 opgehaald voor dit goede doel. Ze heeft aangegeven bollen te blijven planten totdat het doel van een wereld vrij van polio, is bereikt. 

Vriendenstichting Dignus bekijkt nu samen met de Rotary’s op welke locaties dit nog meer gedaan kan worden. Allereerst genieten de bewoners dit voorjaar van het resultaat in eigen ‘klein keukenhofje’.

Dignus de vriendenstichting van Laurens heeft als doel het leven van de cliënten van Laurens mooier te maken. Met verschillende welzijnsinitiatieven luidt het credo: ‘Zullen we samen iemand laten glimlachen?’ Dignus en de Rotterdamse Rotary hebben daar met deze actie een waardevol steentje aan bijgedragen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden