Foto:

Rotterdamse ontwerpers eren stijlvolle Koningin Máxima met speciale designs

Rotterdam - Koningin Máxima wordt op 17 mei 50 jaar. Speciaal voor die gelegenheid brengt fashion illustrator Linda Zoon Máxima’s kleding tot leven. Ze ontwierp de stof voor een stijlvolle sjaal, maar Victor van Westering ging verder en maakte er een koninklijke jurk van.

“Toen koningin Máxima vorig jaar 49 jaar werd, bedacht ik dat ik iets bijzonders wilde doen met mijn illustraties die ik de afgelopen zeven jaar van haar kleding heb gemaakt. Hoe geweldig zou het zijn om deze beelden ‘tot leven’ te zien komen op een prachtige sjaal. Een echt collectors item ter ere van de vijftigste verjaardag van onze vorstin. Die je sportief kunt dragen, maar ook bij een een chique en stijlvolle outfit”, aldus Zoon. 

De illustraties die op de sjaal zijn afgebeeld, zijn een mix van ontwerpen van bekende nationale en internationale modeontwerpers zoals Jan Taminiau, Claes Iversen, Mattijs van Bergen, Natan, Oscar de la Renta en Lanvin. Vaak met schitterende hoeden van o.a. Fabienne Delvigne. Een impressie van haute couture afgewisseld met ready to wear outfits. Stuk voor stuk bijzonder. 

Ook de ondergrond van deze sjaal is bijzonder. Van de contouren van Paleis Huis ten Bosch heb ik een dessin ontworpen en subtiel door laten lopen in een verloop van de kleur koningsblauw tot het vorstelijk oranje. Een ‘watermerk’ van de koningin als silhouet maakt de sjaal compleet.’

Maar er is meer. Sinds het begin van de Corona is een unieke samenwerking ontstaan met ontwerper Victor van Westering, designer van bruids- en avondcouture. Voor deze gelegenheid heeft hij een unieke jurk gemaakt van deze stof. En partner in crime is met het tot stand komen van dit koninklijke project.

De etalages van beide ontwerpers zijn speciaal ingericht ter ere van Máxima’s verjaardag. Linda haar etalage is Dutch Universal Studio DUS, te vinden op Hoogstaat 23A, en Atelier Victor’s op Goudsesingel 44a.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden