<p>Darren Garner en Guus Bok zingen samen&nbsp;</p>

Darren Garner en Guus Bok zingen samen 

(Foto: Thomas HeyeIk)

Guus Bok mag zijn ‘onofficiële Eurovisie volkslied’ zingen op finaledag

Rotterdam - Mega trots is ‘ie! Guus Bok maakte het ‘onofficiële volkslied’ van Eurovisie Songfestival 2021. En op 22 mei, op de dag van de finale van het festival, mag hij zijn nummer laten horen in het AVRO-TROS Muziekcafé.

De Rotterdamse artiest schreef het lied ‘Open Up’ op de melodie van zijn eigen nummer ‘Rotterdam leeft In Mij’. Guus is fan van Rotterdam én het Songfestival en nodigt met zijn lied alle fans van over de hele wereld uit de stad te leren kennen en zich open te stellen voor het Eurovisie gevoel. 

Naast dat Open Up de slogan van het Songfestival in Rotterdam bezingt en een hoog catchy Eurovisie gehalte heeft, bevat de tekst ook (subtiele) verwijzingen naar onder andere het bombardement van Rotterdam, een gezegde van filosoof Erasmus en het lijflied van Feyenoord ‘Hand in Hand Kameraden’. Daarbij passeren ook stadsiconen als de Euromast en Ahoy de revue.


Het lied wordt inmiddels omarmd door zowel de Host City Rotterdam als de Eurovisie fans, die het ook al ‘The Unofficial Anthem’ van het Eurovisie noemen. “Een onwijs leuk initiatief en een fantastisch cadeau voor de stad en alle fans”, vindt de Rotterdamse Songfestivalorganisatie. “Het is een échte meezinger waar een positief gevoel vanuit gaat en dat mensen samenbrengt. Dat willen we straks een podium geven. In ieder geval digitaal, maar als het even kan ook op een podium in het Stadsprogramma”, aldus Host City Rotterdam.

Guus Bok

Guus Bok is als Nederlandstalige popartiest een graag geziene artiest in het live circuit en was met zijn band jarenlang de huisband bij het tv-programma ‘De Eretribune’ van FoxSports. Als Rotterdammer was hij te zien in de RET-reclame, deed hij Rondje Rotterdam en geeft hij jaarlijks concerten met zijn band tijdens het ‘Tropicana Fest’, wat hij mede organiseert. Voor de opnames van zijn tv-programma ‘De Rotterdam Live Sessies’ nodigde Guus zanger, producer en arrangeur Darren Garner uit om samen met hem ‘Open Up’ te zingen. Het klikte zo goed dat Guus Darren vervolgens vroeg om met het lied voortaan samen op te treden. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.guusbok.com/rotterdam

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden