Foto:

Gezonde buurtsuper BOERgondisch opent: ‘een podium voor de voedselrevolutie’

Rotterdam - Het Oude Noorden krijgt er een vernieuwende buurtsuper bij. Met gezonde(re) keuzes, zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en een korte keten tussen de kweker en verkoper. Met buurtsuper BOERgondisch willen Serge Knook en Robert-Jan Piek het systeem veranderen. De pop-up buurtsuper opent op woensdag 19 mei om 12.00 uur de deuren op de Zwaanshals 239. 

“Ons eten komt voor zeventig procent uit de supermarkt. Het aanbod gezond is hier zwaar ondervertegenwoordigd en er wordt alleen op prijs actie gevoerd. Ondertussen lopen onze zorgkosten uit de hand vanwege aandoeningen die grotendeels aan leefstijl gerelateerd zijn. De oceanen zitten vol plastic en het ene na het andere voedselschandaal komt in het nieuws”, aldus Robert-Jan Piek. 

BOERgondisch is naar eigen zeggen “een podium voor de voedselrevolutie”. Piek: “We gaan met BOERgondisch Rotterdam een nieuwe standaard neerzetten waarin alleen gezond eten de norm is. Verpakkingen weloverwogen gekozen worden en de keten kort, herkenbaar en eerlijk is. En we gaan laten zien dat dat allemaal kan zonder in te leveren op genieten.”

Knook en Piek hebben beide een rijke ervaring in food en foodconcepten en een kijk op voeding en gezondheid. De veranderende wereld van voeding, de toekomst van hun kinderen en hun eigen gezondheid heeft ze doen besluiten om samen impact te maken. Knook heeft vorig jaar zijn baan opgezegd als algemeen directeur van een cateringbedrijf en Piek is zelfstandig ondernemer. 

Podium voor voedselrevolutie

BOERgondisch bundelt de krachten van alle gezonde foodinitiatieven uit de Rotterdamse regio. Er zijn veel mooie initiatieven die moeite hebben om een plek in het huidige en toekomstige voedselaanbod te verwerven. BOERgondisch Rotterdam biedt deze makers een plek in de buurtsuper. 

De afgelopen maanden heeft het Rotterdamse publiek al op een kleine schaal kennis kunnen maken met BOERgondisch Rotterdam en een aantal foodpartners op de Oogstmarkt. In de buurtsuper van 80m2 wordt het assortiment fors uitgebreid. Brood, zuivel, eieren, groenten en fruit het zal er allemaal zijn en vanzelfsprekend de mooie verhalen van de makers en hun producten. 

Zoals de producten van boeren in de Hoeksche Waard en Midden-Delfland die met respect voor de aarde en liefde voor hun gewas de bodem verbouwen en de tuinders in het Westland die CO2 neutraal innoveren. De ondernemers in BlueCity en de aangesloten ondernemers bij de Rotterdamse Oogstmarkt. Melk van Van Winden uit Schipluiden, Hoeksche quinoa van Boer en Zus uit de Mookhoek, vegan pasta van Veggi-hap, rucola van Frank Kesteloo uit Dordrecht, tofu van de tofumeisjes de zusjes Janet en Chinzy uit Rotterdam-Zuid, sojavrije tempeh van Clark Fermentation of dagverse yoghurt en Labneh van Luwia.

Samenwerking Rechtstreex

BOERgondisch Rotterdam en Rechtstreex gaan samenwerken in de logistiek. Het is onnodig om de vrachtwagens achter elkaar aan naar de boeren in de regio te laten rijden. Rechtstreex komt al bij de meeste boeren in de regio neemt de bestellingen van BOERgondisch Rotterdam mee. De pop-up winkel wordt een afhaalpunt van Rechtstreex.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden