<p>Online concert van Fuse. Foto: Andreas Terlaak.</p>

Online concert van Fuse. Foto: Andreas Terlaak.

(Foto: )

De leukste uitjes thuis, online of in de stad

Rotterdam - Terugblikken op 75 Scapino Ballet, de nieuwe muurschildering ‘Alice in Wonderland’ bekijken of dansen voor de Swing Along. Dit zijn de leukste ‘uitjes’ deze week.

Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn culturele instellingen tot nader order gesloten. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.

Fuse (a)live
Op woensdag 12 mei om 20:30 uur kun je rekenen op een aanstekelijke energieke mix van klassiek, jazz, improvisatie en minimal van Fuse. Deze zeskoppige formatie uit Amsterdam is de vaste band van tv-programma Podium Witteman en neemt je mee in hun eigen muzikale wereld met een online concert. Scoor je gratis ticket
op www.dedoelen.nl. Gratis toegankelijk.

Tijdlijn 75 jaar Scapino
Scapino Ballet Rotterdam bestaat dit jaar 75 jaar en komt daarom met een uitgebreide terugblik. Op de website vind je een uitgebreide tijdlijn met interessante verhalen, foto’s en video’s over het oudste Nederlandse dansgezelschap. Bekijk al dit moois op www.scapino75.nl. Gratis toegankelijk.

Smaak van Rotterdam
Om de internationale fans van het Songfestival toch het Rotterdamse gevoel mee te geven, is het kookboek Smaak van Rotterdam ontwikkeld. In het boek staan niet alleen recepten, maar ook tal van andere ingrediënten die de stad vormen tot wat die is. Denk aan kunst en cultuur, duurzaamheid, innovatie en de Rotterdamse haven. Ook lees je inspirerende verhalen van Rotterdammers als Shirma Rouse, Tymon de Laat en Sabine Biesheuvel. Bestel jouw exemplaar op www.kyosei.nl. Verkoopprijs: €25.

Huurtoeslag voor muzikanten in 010
Stream nummers uit deze lijst en geef Rotterdamse muzikanten automatisch een financieel steuntje in de rug. Singer-songwriter Roufaida Aboutaleb is dit initiatief gestart om artiesten te helpen hun huur te kunnen blijven betalen. Jazz, hiphop en punk komen allemaal voorbij. Staat jouw favoriete nummer er nog niet tussen? Voeg hem zelf toe in de gezamenlijke Spotify playlist ‘Huurtoeslag voor Muzikanten in 010’. Gratis toegankelijk.

Interview Songfestival
Nog even geduld en dan staat Rotterdam volledig in het teken van het Eurovisie Songfestival. Welke Rotterdammers kunnen niet wachten tot het zover is? Saskia van der Valk-Romeijn vertelt waarom zij in het rijtje grootste songfestivalfans van Rotterdam thuishoort. Lees het interview in Uitagenda Magazine of op www.uitagendarotterdam.nl. Gratis toegankelijk.

Alice in Wonderland
Multidisciplinair kunstenaar Naomi King houdt zich naast illustreren en animeren bezig met muurkunst. In de Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid is haar kleurrijke mural ‘Alice in Wonderland’ te bewonderen, die ze maakte tijdens het streetart festival POW! WOW! Rotterdam. De mural is te zien in het tunneltje aan de Riebeestraat in de Afrikaanderwijk. Gratis toegankelijk.

#swingalong
De organisatie van het Eurovisie Songfestival komt met een aanstekelijke dance challenge. Stuur jouw dans in en wie weet wordt jouw filmpje levensgroot geprojecteerd op het World Port Center! Oefen de dans, maak een filmpje en post deze met #swingalong #openuptorotterdam #eurovision #rotterdammakeithappen en tag @rotterdam_info (Instagram & TikTok) of @rotterdam.info (Facebook). Kijk voor meer info op www.swingalong.eu. Gratis toegankelijk.

3D geprinte Trofee
Middenin de stad staat sinds kort een echte eyecatcher: een vier meter hoge, 3D geprinte Eurovisie Songfestival microfoon van gerecycled PET-materiaal uit de Rotterdamse wateren. De trofee is een weerspiegeling van het karakter van de stad, dat al jaren wordt gedreven door de haven. Het kunstwerk is te bewonderen bij Station Rotterdam Centraal. Gratis toegankelijk.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden