Foto: pr

Vlieg en Taal op het Eiland van Brienenoord

Na een lange lockdownwinter kunnen kinderen dit voorjaar eindelijk weer met school de natuur in! En dat op een geheel vernieuwd eiland van Brienenoord waar veel te ontdekken is. De voorstelling Taal en Vlieg laat kinderen vliegend taal leren in de wilde natuur die zich toch midden in Rotterdam-Zuid bevindt. 

Rotterdam - Taal leer je het snelst als je in beweging bent. Als je buiten bent en als je geïnspireerd en verwonderd bent. Het lijkt vanzelf te gaan, zoals een vogel vliegt en een dichter dicht… 

Vanaf 11 mei tot eind juni nemen ‘Vlieg’ en ‘Taal’ de basisschoolkinderen uit groep 4, 5 en 6 van scholen in Rotterdam-Zuid mee naar het eiland van Brienenoord. Met interactief theater worden de kinderen betrokken bij de natuur en leren ze taal. 

Dichter Taal laat hen zien dat hij de natuur nodig heeft om tot (muzikale) gedichten te komen. Vlieg is een vreemde vogel die de kinderen inwijdt in het vogelbestaan. De personages maken de kinderen tot karakters en mede-makers van de voorstelling en de taal die erin voorkomt. 

’n Bries is een avontuurlijk gezelschap dat al 9 jaar kindervoorstellingen maakt over de natuur op het eiland van Brienenoord. In de voorstellingen leren kinderen uit Rotterdam-Zuid 21e eeuwse skills en omgaan met de natuur. Het verandert hun blik. 

De acteurs spelen met de grenzen van de realiteit. Vanuit ongeloof en verwondering over wat ze zien, leren kinderen op hun eigen waarneming vertrouwen. De voorstellingen gaan over onderwerpen als vervuiling, klimaat en water. Meer informatie: www.nbries.nl en eenbries@gmail.com 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden