Foto:

Patiënt en familie weer dichtbij elkaar: nieuw Familiehuis Daniel den Hoed is open

Rotterdam - Deze week zijn de eerste gasten ontvangen in het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed in de in de wijk Little C. De stichting realiseerde een nieuw en groter logeerhuis voor familieleden van kankerpatiënten  recht tegenover het Erasmus MC. Daarmee komt een einde aan 30 jaar gastvrijheid in Rotterdam-Zuid, waar het eerste Familiehuis direct naast de voormalige Daniel den Hoedkliniek stond.

In 2018 verhuisde de Daniel den Hoedkliniek naar de centrumlocatie van het Erasmus MC. Het was het noodzakelijk om een nieuw logeerhuis te realiseren op loopafstand van het Erasmus MC Kanker Instituut, zodat familie en kankerpatiënt dicht bij elkaar zijn. 

Daarnaast was er behoefte aan meer ruimte. “Het vorige Familiehuis was regelmatig overboekt. We willen iedere naaste van een kankerpatiënt die behoefte heeft aan een eigen plek dichtbij het ziekenhuis, de gelegenheid daarvoor bieden. Samen het proces van ziekte en behandeling doormaken is zeer waardevol in een emotioneel zware en belastende periode”, aldus directeur Rachel Maréchal. 

Dichtbij ziekenhuis en ontspanning

De afstand tot het ziekenhuis was een belangrijk criterium in de keuze voor een nieuwe locatie voor het Familiehuis. Het nieuwbouwproject Little C ligt pal tegenover het Erasmus MC, dat binnen enkele jaren met een geplande loopbrug over de ’s Gravendijkwal nog makkelijker bereikbaar wordt. 

Het nieuwe Familiehuis is gevestigd op de bovenste zes etages van gebouw The Scott. Met 30 gastenverblijven en diverse gemeenschappelijke ruimtes is de capaciteit meer dan verdubbeld ten opzichte van het huidige huis.

De totale kosten voor realisatie van het nieuwe Familiehuis bedroegen zo’n 10 miljoen euro. Vanuit eigen spaartegoeden, en met hulp van de stichting Roparun, bedrijven, vermogensfondsen en particuliere donateurs werd het benodigde bedrag de afgelopen jaren door de vrijwilligersorganisatie bijeen gebracht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden