Foto:

Diep onder de grond naar een tentoonstelling kán volgende maand

Rotterdam - De Architectuur Maand krijgt dit jaar een bijzonder epicentrum, namelijk diep onder de grond. Architect Enzo Valerio ontwerpt een ondergronds festivalhart onder het Kruisplein. In een landschap van betonpuin wordt een tentoonstelling opgebouwd. Op 2 juni gaat er de deuren open.

Valerio heeft op deze bijzondere plek een spannende interventie ontworpen. De tentoonstelling in het puin laat zien wat de stad Rotterdam kan worden. 

Enzo Valerio: “De bouwplaats, die de stad kenmerkt in een tijd van ontwikkeling, is de plek waar de stad opgebouwd en aangepast wordt. Het laboratorium waar achter de schermen van bouwsteigers en bouwhekken, elke dag mensen aan ruimtes werken die onderdeel worden van ons dagelijks leven. Dat klinkt heel gewoon, maar niks is zo bijzonder als een plek maken waar mensen gelukkig zijn, een goed stuk stad. Wat de stad was, is en wordt, wil ik binnen het tentoonstellingsontwerp zichtbaar maken. Een tentoonstelling over de toekomst van Rotterdam, opgebouwd uit het gesloopte bouwbestand van diezelfde stad. Een ode aan de bouwplaats en de verandering die deze stad kenmerkt.”  

Onderstroom

De Rotterdam Architectuur Maand 2021 staat in het teken van ‘de onderstroom’. In de onderstroom van de vakwereld worden nieuwe ideeën ontwikkeld, vindt innovatie en experiment plaats en wordt onderzoek gedaan naar de stad van morgen. In de maand juni krijgt het publiek de kans om die onzichtbare wereld van de onderstroom voor één maand te ervaren.

De tentoonstelling is te bezoeken van 2 t/m 27 juni op de onderste verdieping van de Stadsgarage Schouwburgplein 1, direct onder het Kruisplein. De tentoonstelling is door iedereen fysiek te bezoeken zonder afspraak.

De expositie in de parkeergarage bevat o.a. maquettes van grote gebiedsontwikkelingen in Rotterdam zoals de zeven stadsprojecten en de maquette van de binnenstad. Verder zijn er bijdragen te zien van een breed scala aan Rotterdamse architectenbureaus en onderwijsinstellingen. Zij geven hiermee nadrukkelijk hun eigen visie op de toekomstige ontwikkeling van de stad. 

Kijk voor actuele informatie en het programma op rotterdamarchitectuurmaand.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden