Foto:

Rotterdam krijgt nieuwe ‘dark kitchen’: verzamelpand voor chefs gericht op maaltijdbezorging

Rotterdam - ‘Dark kitchens’ of ook wel ‘ghost kitchens’ genoemd, zijn al jaren normaal in het horecalandschap van bijvoorbeeld New York en London. Het zijn verzamelgebouwen voor ondernemers die afhaalmaaltijden bereiden. Ook in Nederland is het fenomeen bezig aan een opmars. Aan de Veilingweg komt zo’n dark kitchen met plek voor vijftien tot twintig ondernemers. The Kitchen Dojo heet het.

In de zaak aan de Veilingweg komen verschillende expertises, keukens en smaken samen. De eerste ondernemers tonen al interesse. Zo opent hamburgerspecialist Diego’s er een bezorgkeuken en gaan ook Two Hungry Bois en BITECLUBROTTERDAM daar aan de slag. Maria Gomez van Kip Gally bouwt er een privé keuken.

In The Kitchen Dojo delen de leden alles. Denk aan de huurprijs, kookattributen en energielasten, maar bovenal de ervaringen, connecties en de lessen van het ondernemen. 

Ambitie waarmaken

Je zou als hospitality-ondernemer in 2019 maar hebben bedacht: ja, in 2020 ga ik mijn zaak starten. Helaas duurt de coronacrisis langer dan we allemaal dachten. The Kitchen Dojo wil ondernemers helpen tóch een start te maken of door te groeien. ‘The Dojo’ gelooft dat je – ook in coronatijd – veilig, flexibel en zonder groot startkapitaal kunt beginnen met het waarmaken van je ambities. “De doe-energie zit in de genen van een horecamens. Ik wil ondernemers een plek geven om die energie te kunnen ontpoppen”, aldus oprichter Junior Lugte. 

Kijk voor meer informatie over The Kitchen Dojo op: kitchendojo.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden