<p>Op initiatief van Nell Broekhuizen wonnen alle bewoners in flat De Kolk een Songfestival-huiskamerpakket.</p>

Op initiatief van Nell Broekhuizen wonnen alle bewoners in flat De Kolk een Songfestival-huiskamerpakket.

(Foto: Jan van der Ploeg)

‘Zo stil in de flat, ik wilde een shotje energie voor het gebouw’

Rotterdam - “Normaal gesproken zijn er heel veel activiteiten in onze flat”, vertelt Nell Broekhuizen uit flat De Kolk in Delfshaven. “Maar door corona is het er zo stilletjes. Ik heb ons gebouw opgegeven voor deze Songfestival-wedstrijd om een shotje energie door het gebouw te sturen.”

En ze wonnen! Vandaag werd aan alle bewoners een Songfestival-huispakket uitgedeeld. Ook wonnen gebouw de Startmotor en Laurens vestiging Simeon & Anna op Zuid. Bij de drie woongebouwen werden in totaal zo’n 700 huispakketten aangeboden. Met de inhoud kunnen de bewoners hun balkon en huiskamer versieren in de Songfestival Sing Along-stijl.

Samen kijken

“Ik heb niet zozeer iets met het Songfestival”, vertelt Nell, “maar ik ben er zó trots op dat het in Rotterdam gehouden wordt. Ik hoop en bid dat er voor het festival begint nog versoepeld wordt, zodat we samen kunnen kijken in onze gezamenlijke ruimte. Die ruimte is groot genoeg, we kunnen er prima afstand houden.”

Dat bij Nell net een aantal weken geleden een borst geamputeerd is, houdt haar niet tegen. “Samenkijken zou echt het áller leukste zijn. Maar anders hebben we hier ook nog de balkons. Misschien kunnen we daar wat mee doen.”

Lees verder onder de foto.


Nell kreeg haar pakket uitgereikt van wethouder Arno Bonte. (Foto: Nynke Vermaat)

Versiering

Rotterdammers konden hun gebouw in maart opgeven om kleurrijke Songfestival aankleding te winnen. Van designgebouwen tot seniorenflats en studentenhuizen reageerden op de oproep. De motivatiebrieven waar het meeste enthousiasme uitsprak, werden gekozen. Bij De Kolk speelde ook mee dat de bewoners (voor corona) altijd veel samen zongen en bij de Startmotor en Simeon & Anna speelde mee dat daar veel kwetsbare Rotterdammers wonen, die wel wat gezelligheid kunnen gebruiken.

Op 6 mei werden de pakketten op feestelijke wijze uitgedeeld met muzikale begeleiding van trio Funfare. Een pakket bestaat uit een grote vlag voor aan het balkon, een fansjaal, een wasbaar mondkapje, een vlaggenlijn om in de huiskamer te hangen, kleine vlaggetjes, scorekaarten plus pen, onderzetters, een herbruikbare shopper en sokken.

Kopen kan ook

Wie niet heeft gewonnen maar toch graag zo’n pakket wil, kan nog meedoen met onze winactie. De Havenloods mag namelijk 100 pakketten weggeven. En wat ook altijd nog kan, is er eentje kopen bij de locaties van Rotterdam Tourist Information én online via de webshop van Rotterdam Partners. Het kost 20,21 euro en de volledige opbrengst gaat naar het goede doel, Meer Muziek in de Klas.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden