Foto:

Op Zuid volgen de wegwerkzaamheden elkaar op deze zomer

Rotterdam - Deze zomer zijn er op een flink aantal plekken werkzaamheden in Rotterdam-Zuid. Op 6 plekken werkt de gemeente aan onder andere nieuwe stoplichten, riolering vervangen en vervangt de RET tramsporen. Daardoor zullen sommige routes die Rotterdammers gewend zijn om te nemen, langer duren of tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Dit zijn de werkzaamheden op een rijtje:

Pleinweg

Vanaf 25 mei is er op de Pleinweg in beide richtingen één rijstrook beschikbaar voor het autoverkeer. Dit geldt voor het verkeer van en naar de Maastunnel. Deze verkeersaanpak zorgt voor minder verkeer op de route van en naar de Maastunnel. Dat leidt tot minder uitstoot en zorgt voor een schonere lucht. De voorbereidende werkzaamheden vinden plaats van 25 tot 31 mei. De route blijft bereikbaar. 

https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/aanpak-maastunnelroute/

Zuidplein

De verkeerslichten rond Zuidplein worden vervangen: op de kruisingen Vaanweg – Zuiderparkweg, Motorstraat – Strevelsweg en Strevelsweg – Pleinweg. De werkzaamheden zijn van 28 mei tot 9 juli. Tijdens de werkzaamheden aan de verkeerslichten wordt een tijdelijke verkeersregelinstallatie ingezet en worden ter plaatse voorsorteerstroken afgezet om voldoende werkruimte te maken. Omdat de tijdelijke installatie minder goed werkt dan de permanente, ontstaan er mogelijk langere wachtrijen.

 Dorpsweg (kruising Wolphaertsbocht)

De Dorpsweg wordt afgesloten in de periode van 17 juli tot en met 15 augustus, ter hoogte van de Wolphaertsbocht. De tramsporen worden vervangen op deze kruising. Het verkeer wordt omgeleid via de Doklaan en de Zuiderparkweg – Pleinweg.

Pleinweg (kruising Wolphaertsbocht)

Het tramspoor op de Wolphaertsbocht wordt vervangen in de periode van 16 augustus tot en met 4 september. De Pleinweg, ter hoogte van de Wolphaertsbocht, is dan afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Dorpsweg.

Katendrecht

De verkeerslichten op de kruising Hillelaan – Brede Hilledijk en de kruising Hillelaan – Maashaven Noordzijde worden vervangen. De bestaande installaties zijn aan het eind van hun levensduur. De werkzaamheden vinden plaats van half augustus tot eind september. Tijdens de werkzaamheden aan de verkeerslichten wordt een tijdelijke verkeersregelinstallatie ingezet en worden ter plaatse voorsorteerstroken afgezet om voldoende werkruimte te maken. Omdat de tijdelijke installatie minder goed werkt dan de permanente, ontstaan er mogelijk langere wachtrijen. Dit project wordt gelijktijdig uitgevoerd met het werk Posthumalaan – Hillelaan.

Posthumalaan

Op de Posthumalaan en Hillelaan wordt riolering aangelegd en wordt de weg aan de westkant van de Hillelaan verlegd richting de metro om de bouw aan de kant van Katendrecht mogelijk te maken. Hierdoor is de Posthumalaan - Hillelaan in beide richtingen afgesloten van 19 augustus tot en met 1 september. Het verkeer wordt omgeleid via de Brede Hilledijk en de Laan op Zuid. De totale werkzaamheden duren tot 12 november met plaatselijke wegversmallingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden