Afri Opens Up zal nu digitaal plaatsvinden

Toen bekend werd dat het Eurovisie Song Festival naar Rotterdam zou komen, aarzelden Hans en Jeannette Zoon als bewoners van de Afrikaanderwijk geen moment en werd een initiatief bedacht om het internationale festival ook naar het Afrikaanderpark te halen. 

Rotterdam - Samen met Inge Schippers, organisaties uit de wijk, bewoners en ondernemers, bedacht de initiatiefgroep AFRI OPENS UP, een evenement in het park, met live muziek uit alle windstreken, theater en kunst. En dat allemaal verdeeld over vijf dagen met vijf deelthema’s: Open Age, Open Talent, Open Business, Open Religion en Open Culture. 

Het geheel zou de unieke diversiteit van het gebied openen, tonen en toegankelijk maken voor een breed publiek, toeristen en een groot festival tijdens de Open culture dag.

Gelukt!

Helaas ging dat feestje, door bekende redenen, niet door en moest er een compleet nieuwe aanpak bedacht worden, waarbij toch zoveel mogelijk van de oorspronkelijke ideeën, thema’s en programmering in stand bleef. En dat is gelukt!

Alle optredens die in de festivalperiode van het ESC21 gepland stonden, worden nu van tevoren en op diverse en bijzondere locaties in de Afrikaanderwijk, opgenomen. Uiteraard zonder publiek. “Deze filmpjes, voorzien van interviews en commentaar, zullen uiteindelijk op 18, 19, 20, 21 en 22 mei uitgezonden via ons YouTube kanaal en andere social media worden uitgezonden”, melden de initiatiefnemers.

Achter de tralies

Maar dat is niet alles! Kunst Achter De Tralies is een kunstproject, waarbij ruim twintig ondernemers uit de wijk geportretteerd worden. Deze fotoreportage komt, met quotes en verhalen, op doeken van 2 bij 3 meter, te hangen op het hek rondom het Afrikaanderpark. 

“De Afrikaanderwijk gaat letterlijk open en het festival is dé manier bij uitstek om de wijk en haar creatieve bewoners en ondernemers op een muzikale, theatrale en kunstzinnige vorm te leren kennen. Maar het is vooral een evenement wat bijdraagt aan verbinding, diversiteit en saamhorigheid in onze mooie stad.” 

Als onderdeel van het stadsprogramma, wil AFRI OPENS UP ervoor zorgen dat zoveel mogelijk Rotterdammers van dit multiculturele, kleurrijke en internationale evenement, mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, Wijkraden van het Gebied Feijenoord, Gemeente Rotterdam, Stichting tot bevordering van Volkskracht, Elise Mathilde fonds, Stichting Humanitas en bewoners, ondernemers en muzikanten uit de wijk, kunnen genieten. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden