<p>De nieuwe skeelerpiste op Sportpark Noordrand, waar komend weekend inlineskaters diverse wedstrijden rijden.</p>

De nieuwe skeelerpiste op Sportpark Noordrand, waar komend weekend inlineskaters diverse wedstrijden rijden.

(Foto: )

Landelijke en regionale top in actie op nieuwe skeelerpiste Noordrand

Rotterdam - Op de onlangs aangelegde skeelerpiste op Sportpark Noordrand vinden vrijdag 7 en zaterdag 8 mei KNSB inlineskatewedstrijden plaats voor de landelijke skeelertop. Ook de regionale inlineskaters Emma Noz en Jeremy Brinkers, beiden lid van Schaats en Inline Lansingerland, nemen deel.

door Emile Hilgers

Om een selectie te kunnen opstellen voor het EK (18-25 juli) en het WK (4-11 september) zijn in totaal twaalf wedstrijddagen gepland. Afgelopen weekend waren de eerste wedstrijden in Heerenveen, komend weekend dus twee dagen in Rotterdam. Vrijdag is er vanaf 19.00 uur een tijdrit over 200 meter, gevolgd door een puntenkoers. Zaterdag staan vanaf 14.00 uur een tijdrit over 300 meter, een puntenkoers, en een marathon voor dames en heren op het programma.

De organisatie van de wedstrijden is mogelijk vanwege de officiële NOC*NSF-status. Omdat de wedstrijden volledig in ‘de bubbel’ moeten plaatsvinden, is publiek niet toegestaan. Het aantal deelnemers is tot een minimum beperkt; alleen Nederlandse senioren en junioren A kunnen aan de wedstrijden meedoen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden