<p>Kijktip: Serie #veerkracht010 van OPEN Rotterdam.</p>

Kijktip: Serie #veerkracht010 van OPEN Rotterdam.

(Foto: )

Doe-tips, kijktips en uittips, dit is er komende week te doen

Rotterdam - Online bingo spelen met Marja van Katendrecht, een raamexpositie bekijken of bij workshops van Circus Rotjeknor zijn. Dit zijn de leukste ‘uitjes’ komende week.

Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn culturele instellingen tot nader order gesloten. Ontdek hier wat er de komende periode te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.

Publieke Werken
Omdat de eerste editie van de buitenexpositie Publieke Werken een groot succes was, roept de organisatie ook dit jaar creatieve Rotterdammers op om werk in te sturen. Het thema is Everything is Possible en meedoen kan tot vrijdag 7 mei. Ook kinderen mogen iets insturen en zowel het werk van professionals als amateurs is welkom.
De expositie is door heel Rotterdam te zien van donderdag 1 juli t/m zondag 1 augustus. Meld je aan via www.publiekewerkenrotterdam.nl. Gratis toegankelijk.

Circusstad Festival
Van zaterdag 1 mei t/m zondag 9 mei viert circus hoogtij in de stad tijdens Circusstad Festival. Het fysieke festivalprogramma bestaat uit verschillende workshops te volgen bij Circus Rotjeknor op Katendrecht. Hier kun je o.a. koorddansen, acrodansen, jongleren, hoelahoepen, ballopen, eenwielfietsen en steltlopen. Bekijk het volledige programma op www.circusstad.nl. Diverse prijzen.

Interview Songfestival
Nog even geduld en dan staat Rotterdam volledig in het teken van het Eurovisie Songfestival. Welke Rotterdammers kunnen niet wachten tot het zover is? Malgosia van Hoepen vertelt waarom zij in het rijtje grootste songfestivalfans van Rotterdam thuishoort. Lees het interview in Uitagenda Magazine of op www.uitagendarotterdam.nl. Gratis toegankelijk.

Onlinebingoshow
Marja van Katendrecht zit op donderdag 6 mei voor de laatste keer klaar met opgepoetste bingoballen en speelt ze vanuit haar eigen woning een onlinebingoshow. Verwacht humor, mooie gesprekken en prachtige (geld)prijzen. Wil je deze gezelligheid niet missen? Scoor dan je ticket via de Facebookpagina van Marja van Katendrecht.
Entree €20.

#Veerkracht010
De serie #veerkracht010 gaat over de veerkracht van Rotterdammers. De veerkracht van Rotterdammers werd 80 jaar geleden zwaar op de proef gesteld, maar strijdlustig herbouwden zij hun stad. Wat is anno nu die typische Rotterdamse veerkracht? In tien portretten vertelt #veerkracht010 het verhaal van Rotterdam. Bekijk alle afleveringen op www.openrotterdam.nl/-veerkracht010. Gratis toegankelijk.

De Kroon Raamexpositie
Als onderdeel van hun driejarig bestaan organiseert De Kroon van vrijdag 30 april t/m zondag 30 mei De Kroon Raamexpositie. Verschillende Krooners met een werkplek op de begane grond van De Kroon, hebben hun ramen ter beschikking gesteld als canvas. Wandel in de buitenlucht (en geheel coronaproof) langs verschillende kunstexposities en laat je meenemen in de wereld van getalenteerde makers. Meer info vind je in het Facebookevenement van De Kroon. Gratis toegankelijk.

FRAMED
Conny Janssen Danst biedt online een speciaal bewerkte versie van de voorstelling FRAMED aan. Maak kennis met twaalf bewoners van Rotterdam, ervaar wat hen verbindt en hoe hun verschillende levens elkaar raken. Verwacht een mix tussen dans, muziek en film. Deze voorstelling is nog te zien t/m vrijdag 14 mei. Koop je ticket op www.connyjanssendanst.nl. Entree €10.

Citydressers
Rotterdam pakt in samenwerking met vijf partijen uit met artistieke aankleding om de hele stad in de sfeer van het Eurovisie Songfestival te brengen, variërend van fashion en fotografie tot lichtkunst, streetart en installaties. Ontdek alle citydressers op www.openuptorotterdam.eu. Gratis toegankelijk.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden