Foto:

‘Van twaalf tot zes is niet ideaal, maar wat was het leuk om iedereen weer te zien!’

Rotterdam - ‘We mogen weer’. Maar Tineke twijfelde of ze haar café wel open zou gooien tussen 12 en 18 uur. Maar toen de gasten eenmaal toestroomde, werd ze daar toch wel heel gelukkig van! Dit is de column van deze week:

En toen kwam er, bij een persconferentie, toch de boodschap dat de horeca weer open mocht. Tot onze verbazing, omdat de besmettingen weer opliepen. En na meer dan een half jaar sluiting hadden de meesten van ons er nog wel een paar weken bij gerekend. Maar goed, het grote nadenken begon. Gaan we open of niet. Voor veel zaken is het namelijk niet te doen. Of het terras is te klein, of er zijn te weinig voorzieningen. En van 12 tot 6 uur is simpelweg niet ideaal. Doordeweeks zijn de meesten toch aan het werk en ben je klaar, moet de horeca alweer bijna sluiten.

Dat we open mochten was ook omdat de druk van de burgemeesters groot werd. Want die weten ook niet meer wat ze aanmoeten met de mensenmassa, die in het weekend massaal naar de parken en het strand trekken met mooi weer. Niet dat hun probleem hiermee is opgelost, want als het mooi weer wordt zullen de mensen, als de terrassen moeten sluiten, alsnog naar de parken trekken. Maar gelukkig is dat mijn verantwoording niet, ieder zijn ding.

En dan ga je langzaam weer alles opstarten. Alle apparatuur die natuurlijk maanden uit is geweest. Ik was zo blij dat alles weer perfect werkte. Nieuwe bestellingen, want veel moest weg omdat het over de datum is. Dat doet pijn hoor, al die flesjes leeggieten. Soms moest ik een paar keer terug bellen omdat ik weer wat vergeten was. Dan zei ik, “ja, daar heb je haar van de Schouw weer, hebbie nog ….”. Normaal doe ik dat blindelings maar het was weer effe wennen.

En toen werd het woensdag 28 april. Wat was het leuk om iedereen weer te zien. Allemaal blij. En daar word ik dan weer zo gelukkig van. Ook de mensen die bij me werken waren weer helemaal enthousiast. We waren het erover eens. Wat was het weer gezellig. En volgende week gaan de weergoden meewerken, dat is ook fijn. Het begin is er. En dan vaccineren, vaccineren en weer als een speer terug naar normaal. Ja, het oude normaal! Heerlijk.

Tineke Speksnijder is eigenaar van café de Schouw op de Witte de Withstraat. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden