<p>Op de foto v.l.n.r.: Margriet Berkman, Renske Nouwens, Cox van de Weg, Stella van den Berg.&nbsp;</p>

Op de foto v.l.n.r.: Margriet Berkman, Renske Nouwens, Cox van de Weg, Stella van den Berg. 

(Foto: Robert Zwamborn)

Hart onder de riem voor helden in de zorg

Rotterdam - Personeel in de zorg staat door de toestroom van coronapatiënten al ruim een jaar onder hoogspanning. Die zware belasting zorgt voor dubbel zoveel ziekteverzuim als normaal onder verpleegkundigen en verzorgenden, bijvoorbeeld door burn-outs. Extra aanleiding dus om hen op 12 mei tijdens de Dag van de Zorg wat extra kleur te brengen: met kleurplaten.

Cox van de Weg, arts bij het Erasmus MC: “Veel collega’s kunnen wel een hart onder de riem gebruiken. Het is echt alle hens aan dek om de boel draaiende te houden.” Toen Cox dit vertelde aan haar sportclub, besloten het clubje de kleurplaatactie ‘Geef de zorg kleur’ te starten. Met een kleurplaat kan iedereen de helden in de zorg laten weten dat we achter hen staan en een warm hart toedragen.

Kleurplaatactie

De organisatie van de kleurplatenactie ‘Geef de zorg kleur’ bestaat uit vriendinnen die elkaar kennen van het sporten. Zelf vragen ze de scholen van hun kinderen om mee te doen met de actie, en halen de kleurplaten daar op. Inmiddels zijn er al zo’n 500 kleurplaten verzameld.

“Op 12 mei gaan we langs de ziekenhuizen en worden alle kleurplaten in slingers aangeboden”, vertelt Renske Nouwens. Ze gaan langs bij de verpleging en alle andere helden in de zorg bij het Erasmus MC, het Ikazia ziekenhuis, het Franciscus, het IJsselland ziekenhuis en het Maasstad ziekenhuis.

Meedoen

Rotterdammers (jong én oud) kunnen een kleurplaat printen, mooi maken en op 12 mei geven aan iemand die ze een warm hart toedragen. Bijvoorbeeld aan de huisarts of het verpleeghuis van je oma. Je kunt de kleurplaat ook voor het raam hangen. Of stuur de kleurplaat per post aan jouw favoriete ziekenhuis, ter attentie van de afdeling ‘zorghelden’.

Sla de kleurplaat onderaan deze pagina op, of download ‘m via facebook.com/geefdezorgkleur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden