Foto:

Burgemeester legt kransen en zeekadetten luiden herdenkingsbel

Rotterdam - Landelijk herkenden we in Nederland op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Maar ook alle burgers en militairen die zijn omgekomen of vermoord tijdens latere oorlogssituaties en vredesoperaties. Net als vorig jaar, herdenken we door corona dit jaar weer thuis. Daarom legt burgemeester Aboutaleb namens alle Rotterdammers kransen in de stad.

Burgemeester Aboutaleb: “Elk jaar staan we op 4 mei stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dat doen we door hun verhalen te delen en ter harte te nemen. Dat doen we door bij elkaar te komen om te herdenken. In de Laurenskerk, bij monumenten. Helaas kan dat ook dit jaar alleen in stilte. Namens ons allemaal zal ik in klein comité kransen leggen in de stad. Dit jaar ook op het Ereveld in Loenen, waar veel Rotterdammers begraven liggen.”

Zeekadetten present

Het zeekadetkorps is, zoals ieder jaar, weer om 10.00 uur present om bij oorlogsmonument de Boeg de herdenking bij te wonen van de mannen en vrouwen van de Nederlandse koopvaardij die hun leven hebben verloren gedurende de oorlog. De Boeg herinnert aan de 2134 Nederlandse en 1414 niet-Nederlandse zeelieden die het leven hebben gelaten in de geallieerde strijd tegen de bezetter.

Het zeekadetkorps en diverse andere Maritieme organisatie herdenken deze zeelieden door middel van een kranslegging waarbij een zeekadet van het korps Rotterdam de herdenkingsbel luidt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden