Foto:

Ruim 600 kids gaan naar de Lentecampus deze meivakantie

Rotterdam - Ruim 600 kinderen gaan een leuke week tegemoet tijdens Lentecampus010. In samenwerking met vijf verschillende basisscholen organiseert Campus010 een Lentecampus in de meivakantie voor kinderen uit het basisonderwijs, waar zij hun talenten kunnen ontdekken.

Campus010 is een maatschappelijke organisatie die in samenwerking met scholen uit de stad tijdens schoolvakanties én daarbuiten programma’s aanbiedt aan basisschoolkinderen in Rotterdam. Tijdens het Lentecampus-programma worden er diverse workshops gegeven door lokale aanbieders op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie en krijgen de kinderen de kans om te ontdekken waar ze goed in zijn. De Lentecampus zal plaatsvinden op locaties in de wijken van de deelnemers, bijvoorbeeld bij Sportplaza, SKVR en House of Urban Arts.

Afgelopen jaar werd voor het eerst de Zomercampus010 georganiseerd, bedoeld om kinderen die door corona veel onderwijs gemist hadden, te helpen achterstanden in te halen. Dit keer is Campus010 meer gericht op talentontwikkeling. En vooral ook om iets leuks te organiseren in een vakantie waarin veel organisatie nog gesloten zijn.

Campus010 organiseert de Lentecampus van 3 t/m 7 mei in samenwerking met de Stephnausschool, de Bavokring, Kindcentrum de Vlinder, de Toermalijn, de Globe en de Sonnevanck voor de leerlingen van deze scholen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden